Με ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών τιμωρήθηκε από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος.

Ads

Η πειθαρχική δίωξη του κ. Ντογιάκου αφορά στη σύγκληση της Ολομέλειας της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών με θέμα προς συζήτηση: «Εξωθεσμική παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών». Για το λόγο αυτό είχε παραπεμφθεί σε πειθαρχική δίκη και σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή επίπληξης.

Η εξέλιξη αυτή «μπλοκάρει» την υποψηφιότητα του κ. Ντογιάκου στις επικείμενες εκλογές του προσεχούς Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου για την εκλογή των νέων προϊσταμένων των δικαστηρίων στα πλαίσια του αυτοδιοίκητου.

Σημειώνεται ότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος και ο Σταμάτης Δασκαλόπουλος, που προ ημερών είχε εισηγηθεί την προφυλάκιση του Βαγγέλη Μαρινάκη, είχαν βρεθεί στο στόχαστρο του επιχειρηματία που σε γραπτή του δήλωση ανέφερε: «Μία σειρά από ενέργειες του Σταμάτη Δασκαλόπουλου αποδεικνύουν ότι πάντα ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και υπάκουε τυφλά στις εντολές του Ισίδωρου Ντογιάκου ο οποίος εκτελούσε συμβόλαιο σε βάρος μου», ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς την παραπομπή Ντογιάκου και Δασκαλόπουλου.

Ads