Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων σε πολιτευτή της Χρυσής Αυγής για το αδίκημα της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης κατά συρροή, σε βάρος τριών νεαρών γυναικών, το βράδυ της Τρίτης μέσα στην Ασφάλεια Ιωαννίνων. 

Ads

Οι τρεις κοπέλες είχαν προσαχθεί μαζί με 20 άλλους νεαρούς για την επίθεση που έγινε από αγνώστους, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, στο κατάστημα στρατιωτικών ειδών, που διατηρεί ο πρώην πολιτευτής της ΧΑ στο κέντρο των Ιωαννίνων.
 
Όπως έγινε αρχικά γνωστό, από αστυνομικές πηγές, όταν εκλήθη στην Ασφάλεια Ιωαννίνων, προκειμένου να κάνει αναγνώριση των δραστών, μπαίνοντας στο γραφείο αξιωματικού της Ασφάλειας, αιφνιδιαστικά χαστούκισε τρεις κοπέλες, οι οποίες είχαν προσαχθεί. Στη συνέχεια συνελήφθη. Μήνυση σε βάρος του κατέθεσαν και οι τρεις νεαρές.
 
Έξω από Δικαστικό Μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί σήμερα δεκάδες κόσμου, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση της δίκης, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων, φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα.
 
Ποινές φυλάκισης και σε τέσσερις χρυσαυγίτες στη Θεσσαλονίκη
 
Στο μεταξύ, ποινές φυλάκισης από έξι έως δέκα μήνες, με τριετή αναστολή, και χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ, στον καθένα, επέβαλε την Τρίτη το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στους τέσσερις από τους πέντε χρυσαυγίτες που συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι ότι κατείχαν πτυσσόμενα γκλομπ, σουγιάδες, σπρεϊ πιπεριού και μία κροτίδα.
 
Οι τέσσερις άνδρες (39, 25, 22, 20 χρονών), ισχυρίστηκαν απολογούμενοι ότι κατείχαν τα κατασχεθέντα για «αυτοπροστασία», καθώς την ώρα της σύλληψής τους εξελίσσονταν η μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, αλλά κρίθηκαν ένοχοι κατά περίπτωση για οπλοφορία, οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων, ενώ τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
 
Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου άσκησαν έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο πέμπτος συλληφθείς, ένας 17χρονος μαθητής, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αρμόδιο δικαστήριο Ανηλίκων.