Η ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών αλλά και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι τα βασικά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ που συνεδριάζει εκ νέου την Τρίτη το απόγευμα.

Ads

Ως πιθανές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των εκλογών εμφανίζονται η 25η Οκτωβρίου (1η Νοεμβρίου ο δεύτερο γύρος) και η 15η Νοεμβρίου (22 Νοεμβρίου ο δεύτερος γύρος). Σύμφωνα με τα Νέα, η Επιτροπή δεν πρόκειται να λάβει απόφαση για την ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών προτού η εταιρεία που θα αναλάβει να συνδέσει ηλεκτρονικά τα εκλογικά τμήματα δώσει τα δικά της χρονοδιαγράμματα.

Σχετικά με τη διαδικασία, «αγκάθι» αποτελεί το ζήτημα του κόστους συμμετοχής στις εκλογές, καθώς διαδικασία θα διεξαχθεί χωρίς εκλογικούς καταλόγους. Υπενθυμίζεται πως το 2009 κάθε ψηφοφόρος, μέλος ή φίλος της ΝΔ, κατέβαλε δύο ευρώ για να ψηφίσει. Ωστόσο στην επικείμενη εκλογική διαδικασία η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή εξετάζει τον διαχωρισμό των κομματικών μελών από τους υπόλοιπους ψηφοφόρους, οι οποίοι και θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα. Με αυτόν τον τρόπο σκέφτονται στη ΝΔ πως θα αποτρέψουν τις πολλαπλές ψήφους σε διάφορα εκλογικά τμήματα.

Για το που θα στηθούν οι κάλπες, το Έθνος αναφέρει πως Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή προσανατολίζεται να ακολουθηθεί η διαδικασία του 2009, δηλαδή να στηθούν κάλπες σε δημαρχεία πολιτιστικούς συλλόγους και πνευματικά κέντρα. Υπενθυμίζεται πως το 2009 είχαν στηθεί 1.550 κάλπες σε όλη τη χώρα.

Ads