Κλειστά θα παραμείνουν, αύριο, Δευτέρα, σχολεία σε συγκεκριμένους Δήμους της Αττικής, όπου επικρατεί ισχυρός παγετός, λόγω της κακοκαιρίας «Λέανδρος».

Ads

Τα σχολεία κλείνουν για προληπτικούς λόγους με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, κατόπιν σχετικών συστάσεων των οικείων Δήμων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και κατόπιν σχετικών συστάσεων και εισηγήσεων των οικείων Δήμων, κλειστά θα παραμείνουν αύριο νηπιαγωγεία και δημοτικά σε ορισμένους Δήμους της Αττικής που επικρατεί ισχυρός παγετός».

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά στην Αττική

Συγκεκριμένα τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά είναι τα εξής:

Ads

Όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στον Δήμο Ωρωπού

Όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στον Δήμο Διονύσου

Στον Δήμο Αχαρνών κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βαρυπόμπης, Θρακομακεδόνων και στο Ολυμπιακό Χωριό. Επίσης το 24 ο Δημοτικό και το 35 ο Νηπιαγωγείο στην περιοχή Πλάτωνα.

Στον Δήμο Μαραθώνα κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βαρνάβα και Γραμματικού

Στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βιλλίων και Ερυθρών.

Κλειστά σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα

Κλειστά θα είναι αύριο, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, σε περιοχές του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και σε άλλες περιοχές της χώρας, λόγω του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών για την πρόληψη ατυχημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του δήμου, κλειστά θα είναι τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στη δημοτική ενότητα Χορτιάτη (Χορτιάτης, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο).

Στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες Πανοράματος και Πυλαίας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του ολικού παγετού που επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά.

Επίσης, θα παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί, ενώ θα λειτουργήσει κανονικά το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που εδρεύει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Φελλίου Γρεβενών και τα σχολεία στον δήμο Πρέσπας που θα λειτουργήσουν δύο ώρες αργότερα από την κανονική έναρξη.

Ακόμα, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, και μεθαύριο, Τρίτη, τα σχολεία στον δήμο Καλαβρύτων, λόγω της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, «θα διακοπούν τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και η λειτουργία του δημοτικού παιδικού σταθμού Καλαβρύτων, λόγω των έκτακτων και ακραίων καιρικών συνθηκών, δηλαδή πυκνή χιονόπτωση και ολικός παγετός, που επικρατούν στην Περιφέρεια του δήμου και οι οποίες θα συνεχιστούν και κατά τις επόμενες ημέρες».

Με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στα χωριά της Στύψης, της Κάπης, της Κλειούς, του Λεπέτυμνου, του Σκαλοχωρίου, της Βατούσας, της Φίλιας και των Χιδήρων.

Μικρότερα προβλήματα, κυρίως στο ορεινό οδικό δίκτυο των Δημοτικών Ενοτήτων Αγιάσου και Πλωμαρίου, δημιούργησαν οι ισχυρές χιονοπτώσεις στο δήμο Μυτιλήνης.