Για μεγάλη διασπορά του ιού στην Δ’ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου «Αττικό», όπου βρέθηκαν εννέα νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορονοϊό, μια γιατρός και μία νοσηλεύτρια, κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ.

Ads

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως είναι απαραίτητος ο μοριακός έλεγχος όλων των ασθενών που εισάγονται, ειδικά τώρα που ξεκίνησε και η εποχική γρίπη.

Όπως ενημερώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, «οι ασθενείς μεταφέρθηκαν για νοσηλεία σε κλινική κορονοϊού. Οι υπόλοιποι 14 ασθενείς των οποίων τα τεστ είναι αρνητικά παραμένουν στη κλινική. Χθες η εν λόγω κλινική στην εφημερία ήταν κλειστή. Τα τεστ του υπόλοιπου προσωπικού της κλινικής αρνητικά».

Καταγγέλλει, ακόμα, ότι «συνεχίζουν όμως οι συνάδελφοι να εργάζονται παρότι εκτέθηκαν στον ιό. Δεν βγήκαν σε καραντίνα αν και τα τεστ στην αρχή μπορεί να ξεγελάνε».

Ads

«Η αιτία της διασποράς είναι η μη διενέργεια τεστ κορονοϊού σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται στην εφημερία. Ειδικά τώρα με τα περιστατικά εποχικής γρίπης που προσέρχονται στα τεπ», επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος.

«Χθες στο Αττικό έγιναν 135 εισαγωγές. Οι εννέα εξ αυτών ήταν περιστατικά κορονοϊού. Οι εισαγωγές στην προ κορονοϊού εποχή ήταν περί τις 230 σε κάθε εφημερία. Τα ράντζα όμως ράντζα. Σήμερα το πρωί αναπτύχθηκαν περί τα 40 ράντζα», καταλήγει.