Στη ΓΑΔΑ προσήχθη το βράδυ της Παρασκευής, ο Αριστείδης Φλώρος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές είχαν λόγο να πιστεύουν οτι θα αποπειραθεί να διαφύγει της επερχόμενης σύλληψής του, λόγω της έφεσης που ασκήθηκε στο βούλευμα με το οποίο αποφυλακίστηκε πριν από λίγες ημέρες για λόγους υγείας. 

Ads

Οι αστυνομικοί φέρεται να τον εντόπισαν έξω από το σπίτι του στη Γλυφάδα. Λίγο μετά τη μεταφορά του στη ΓΑΔΑ η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη.

Παράλληλα, απόψε συνεδρίασε το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή την εισαγγελική έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίστηκε ο Αριστείδης Φλώρος, με ποσοστό αναπηρίας 67%.

Τελικά η έφεση έγινε δεκτή και ο 39χρονος επιχειρηματίας θα πρέπει να οδηγηθεί πίσω στις φυλακές Χαλκίδας, για να εκτίσει την ποινή κάθειρξης 21 ετών που του επιβλήθηκε για την υπόθεση του σκανδάλου των εταιρειών Energa και Hellas Power.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ήρθε στη δημοσιότητα έγγραφο του Ευαγγελισμού σύμφωνα με το οποίο, η γιατρός που έβαλε υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι «ανυπόστατη», ενώ επιπρόσθετα δεν υπήρξε καμία υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ» ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης δήλωσε ότι «διαπιστώθηκε, ανάμεσα σε άλλα, και με αδιάσειστα στοιχεία ότι το βασικό χαρτί με το οποίο διαπιστώθηκε η πάθηση της υπνικής άπνοιας είναι πλαστό και μη κατάλληλα υπογεγραμμένο». 

Από την πλευρά της, η γιατρός που φέρεται να έχει υπογράψει τη γνωμάτευση, δήλωσε στο News247  ότι η υπογραφή της έχει πλαστογραφηθεί, προσθέτοντας μάλιστα ότι η ίδια δεν έχει συναντήσει ποτέ της τον Αριστείδη Φλώρο.