Πλήρη κάλυψη στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, για τη δήλωσή του ότι η αύξηση των ΜΕΘ θα συνεπαγόταν αύξηση στους θανάτους παρέσχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ διαστρέβλωση του νοήματός της.

Ads

«Ο κ. Γεραπετρίτης είπε κάτι που έχω πει και εγώ» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στην έκκληση του κ. Τσίπρα να σχολιάσει τον πρωτοφανή ισχυρισμό ότι περισσότερες ΜΕΘ θα συνεπάγονταν και περισσότερους θανάτους. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το νόημα των δηλώσεων του κ. Γεραπετρίτη είναι ότι όσες ΜΕΘ και αν υπήρχαν δεν θα έλυναν το πρόβλημα χωρίς τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας. Χαρακτήρισε, μάλιστα, «ανέντιμη και άδικη» την κριτική στη δήλωση Γεραπετρίτη.

Παράλληλα όμως ο Κ. Μητσοτάκης  «άδειασε» τον Άδωνι Γεωργιάδη για τη δήλωσή του ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί οι θάνατοι στην Ελλάδα είναι λιγότεροι σε σύγκριση με το Βέλγιο. «Είμαστε θλιμμένοι που συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους» είπε συγκεκριμένα και έδωσε μήνυμα στους υπουργούς να δείχνουν «σεμνότητα, εγκράτεια και αυτοκριτική». Καταλόγισε όμως «χαιρεκακία» στον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «ανέχεται» τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη.

Ανταπαντώντας ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν άσκησε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ κριτική στις αδιανόητες δηλώσεις Γεραπετρίτη αλλά το σύνολο των ΜΜΕ και των δημοσιολόγων ανεξάρτητα από τα πολιτικά τους πιστεύω. Καταλόγισε, μάλιστα, στον κ. Μητσοτάκη ότι μόνος του «πήρε επάνω του» τη δήλωση Γεραπετρίτη και ταυτίστηκε με μια αναφορά που αποδεικνύει πλήρη έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης. Επίσης σημείωσε ότι όλος ο κόσμος κατάλαβε ότι η δήλωση Γεραπετρίτη συγκρούεται με την κοινή λογική.

Ads