Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα και ιδιαίτερα τη Δυτική Ελλάδα. 

Ads

Μεσολόγγι, Ναύπακτος, Πρέβεζα, Άρτα και Πάτρα έχουν «πνιγεί» από τις σφοδρές βροχοπτώσεις. Ίδιο σκηνικό και στην Αθήνα από τη νεροποντή. 

Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί όλο το Σαββατοκύριακο. Δείτε εδώ αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού. 

Μεσολόγγι

Τα πιο σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται στην πόλη του Μεσολογγίου όπου έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων, έχουν σημειωθεί πολλές πτώσεις δέντρων. 

Ads

image

image

Η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 100 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, όπως επίσης και για κοπές δέντρων. 

image

image

Μάλιστα προκλήθηκε διακοπή ρεύματος με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα αντλιοστάσια όμβριων και το Μεσολόγγι να πλημμυρίσει μέσα σε λίγα λεπτά.

Δυο αντλιοστάσια έχουν επίσης υποστεί βλάβη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απορροφηθεί ο μεγάλος όγκος του νερού.

Ο δήμος έχει στείλει εκσκαφικά μηχανήματα για να δημιουργήσουν ανάχωμα και να αλλάξει η ροή του νερού προς τη θάλασσα.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα

Στην Πάτρα η καταιγίδα, η οποία συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, προκάλεσε πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών και καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 25 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων. 

Κατά τη διάρκεια της καταιγίδας σημειώθηκε ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της πόλης.

image

Μια γυναίκα τραυματίστηκε, όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η γυναίκα επέβαινε σε ταξί και όταν κατέβηκε από το όχημα στην περιοχή Οβρυά παρασύρθηκε από τα νερά, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε φρεάτιο.

Άρτα 

Πλημμύρες σε σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες στην πεδιάδα της Άρτας προκάλεσε η δυνατή νεροποντή τα ξημερώματα.

Το νερό έχει σκεπάσει γέφυρες, αυλές, γήπεδα και χωράφια κοντά στον Αμβρακικό.

Οι κάτοικοι καταλογίζουν ευθύνες για την κατάσταση στους αρμόδιους, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, παρά την πρόβλεψη για έντονα καιρικά δεν έθεσαν σε λειτουργία τις τουρμπίνες του αντλιοστασίου στη Βίγλα, ώστε να παροχετευθούν τα νερά που εγκλωβίζονται στα χαμηλότερα σημεία της πεδιάδας.

image

Πρέβεζα – Ναύπακτος 

Σε ό,τι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 20 αντλήσεις υδάτων από την Πυροσβεστική, ενώ στη Ναύπακτο, η υπηρεσία έχει δεχθεί περίπου 20 κλήσεις για τον ίδιο λόγο.

Δυο τροχαία στη Θεσσαλονίκη

Δυο τροχαία ατυχήματα για τα οποία εκτιμάται ότι οφείλονται στον βροχερό καιρό έγιναν σήμερα το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Λεωφορείο του ΟΑΣΘ και Ι.Χ. αυτοκίνητο συγκρούστηκαν στις 5.30 το πρωί στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Παύλου Μελά. Τραυματίστηκε σοβαρά η οδηγός του ΙΧ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Αργότερα, στις 7.30 το πρωί στην οδό Εγνατία στο ύψος της Συγγρού συγκρούστηκαν δύο αυτοκίνητα και στη συνέχεια προσέκρουσαν σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένα άτομο. Η κυκλοφορία στην οδό Εγνατία έκλεισε μέχρι την απομάκρυνση των οχημάτων και του λεωφορείου.