Εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές και καλλιέργειες προκάλεσε η κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν Αγρίνιο και Μεσολόγγι. Πυρετωδώς εργάζονται τα συνεργεία δήμων, περιφερειών και πολιτικής προστασίας για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ σήμερα ξεκινούν οι αυτοψίες από τις ειδικές επιτροπές. 

Ads

Στην περιοχή του Αγρινίου έχει πλημμυρίσει μεγάλος αριθμός υπογείων σπιτιών, καταστημάτων και επιχειρήσεων, ενώ μεγάλα προβλήματα από τις πλημμύρες καταγράφονται στις κοινότητες Ζευγαράκι, Καινούργιο, Κυρά Βγένα και Παραβόλα.

Οι κάτοικοι προσπαθούσαν συνεχώς να απομακρύνουν λάσπες, νερά και φερτά υλικά, ενώ μηχανήματα του δήμου, της περιφέρειας και ιδιωτών προχωρούσαν σε διανοίξεις δρόμων. Παράλληλα συνεργεία εργάζονταν, προκειμένου να αποκαταστήσουν όπου υπήρχαν προβλήματα με την υδροδότηση.

image

image

Ads

image

Φωτογραφίες από το agriniopress.gr

Στο μεταξύ, εκτεταμένες είναι, σύμφωνα με τον απολογισμό του δήμου Μεσολογγίου, οι καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις περιοχές του Αιτωλικού, του Χρυσοβεργίου, των Φραγκουλέικων και των Οινιαδών, κυρίως την περιοχή του Νεοχωρίου.

Ειδικότερα, έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε οδικό δίκτυο, υποδομές, κατοικίες, αποθήκες, ποιμνιοστάσια και καλλιέργειες, ενώ σοβαρά προβλήματα καταγράφονται, λόγω της συνεχιζόμενης έντονης βροχόπτωσης, στο Ευηνοχώρι και σε ορεινές κοινότητες, όπως τα Ελληνικά, Μούσουρα, Ρέτσινα, Κουδούνι, Άγιος Γεώργιος και Κουτσοχέρι.

Τα μηχανήματα του δήμου καταβάλλουν προσπάθειες διάνοιξης κοινοτικών δρόμων των τοπικών κοινοτήτων Χρυσοβεργίου, Χαλίκι, Μαγούλες και Σταμνάς, προκειμένου ν’ αποκατασταθεί η πρόσβαση των κατοίκων προς τα σπίτια τους ή τους αγροτικούς και αποθηκευτικούς χώρους που έχουν υποστεί ζημιές.

Παράλληλα, οι τεχνικές υπηρεσίες της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης αποχέτευσης αποκαθιστούν το δίκτυο υδροδότησης στους οικισμούς Μαγούλες και Χαλίκι, ενώ τα προβλήματα στην ύδρευση συνεχίζονται στην κοινότητα των Φραγκουλέικων, καθώς οι κατολισθήσεις στην παλαιά εθνική οδό, στο ύψος του φαραγγιού της Κλεισούρας, και η υποχώρηση του οδοστρώματος, δεν επιτρέπουν την διέλευση των μηχανημάτων.

image

image

image

image

Φωτογραφίες από το aixmi-news.gr

Μεγάλες ζημιές στο οδικό δίκτυο 

Μεγάλες ζημιές καταγράφονται κατά κύριο λόγο στο οδικό δίκτυο και των τεσσάρων νομών της Ηπείρου, και κυρίως σε Ιωάννινα και Πρέβεζα, με τη νέα εθνική οδό Αντιρρίου -Ιωαννίνων να παραμένει κλειστή έως τις 22 Δεκεμβρίου, από τη διασταύρωση Αγγελοκάστρου έως τον κόμβο Συκιάς.