Πλαστό έγγραφο κατέθεσε η ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην υγεία, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Αυγής», πρόκειται για το έγγραφο με το οποίο επιχειρείται να εξηγηθούν οι 23 προσλήψεις που έγιναν επί υπουργίας Γεωργιάδη και να αποδειχθεί ότι οι μισθοί καλύφθηκαν από χορηγίες. Το επίμαχο έγγραφο, είναι το πρακτικό του ΔΣ με αριθμό 80/94/11-12-2013, το είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς και υποστήριξε ότι το πρακτικό λέει ότι θα πληρώνονται από τις χορηγίες του ΟΠΑΠ.

«Πάλι προσπαθείτε να κλέψετε αλλά δεν ξέρετε» απάντησε ο Π. Πολάκης και πρόσθεσε: «Η απόφαση δεν αναφέρει ότι οι συνεργάτες της δομής θα αμείβονται από χορηγίες. Παρουσιάζεται ως απόφαση την μόνη πρόταση από την συζήτηση που δεν περιλαμβάνεται στην απόφαση. Ξεβρακώνεται ο Γ. Γεωργαντάς και δεν έχει να πει τίποτα. Προσπάθησε να παραπλανήσει την Επιτροπή παρουσιάζοντας ως απόφαση την μοναδική πρόταση που δεν περιλαμβάνεται στην απόφαση».

«Αυτό το έγγραφο είναι πασιφανώς πλαστό. Προφανώς η Τσάγκαρη προσέθεσε σελίδες και η υπογραφή του Πουλή δεν ξέρω αν μπήκε με mail ή με περιστέρι» τόνισε ο Π. Πολάκης υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι μόνο ότι είναι πλαστογραφία. Είναι και κακή πλαστογραφία. Στα Σφακιά λέμε: «Ξέρεις να κλέψεις; Κλέψε. Ξέρεις να χωστείς;» . «Ξέρω». «Ε, τότε κλέψε»». Ο Π. Πολάκης σημείωσε ότι το έγγραφο δεν έχει όνομα και τηλέφωνο του υπεύθυνου υπαλλήλου ούτε αρίθμηση. Ακόμη επεσήμανε ότι το έγγραφο αναφέρει ως προσληφθέντα στη δομή τον Γιάννη Θεοδωράτο που ήταν διευθυντής του γραφείου του Γεωργιάδη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατήγγειλε ότι προσλήφθηκαν 27 άτομα από το 2009 έως την 1η Απριλίου 2013 και 43 άτομα από τον Απρίλη του 2013 έως τον Δεκέμβρη του 2013. Επισημαίνοντας, ότι ζητούσαν να προσλάβουν άλλα 30 άτομα για τους τελευταίους πέντε μήνες του προγράμματος.

Ads

«Πλησίαζαν ευρωεκλογές τότε. Ο ελάχιστα καλόπιστος να είσαι και το στοιχειώδες IQ να διαθέτεις και να δεις που δούλεψαν διαπιστώνεις ότι από τον Απρίλιο του 2013 έγινε ένα παρτάκι. Αυτά έχω να πω και γράμματα γνωρίζω και δεν έχω κάτι άλλο να πω» τόνισε ο Π. Πολάκης.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας επεσήμανε ότι η πρώτη και η δεύτερη σελίδα έχουν διαφορετική γραμματοσειρά από τις υπόλοιπες 75 σελίδες και αποκάλυψε ότι ο γραμματέας του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Καλαμπαλίκης, που κρατούσε τα πρακτικά, λέει ότι η Ελένη Τσάγκαρη (που έχει απειλήσει τους βουλευτές με εσχάτη προδοσία!) του ζήτησε το πρακτικό προκειμένου κατά την δήλωσή της να προβεί στην προσθήκη παραγράφων και ότι της παρέδωσε τα πρωτότυπα αλλά του επέστρεψε προσθήκες.

Ο Γ. Γεωργαντάς ισχυρίσθηκε ότι το πρακτικό 33/2008 του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει πως οι συνεργάτες θα αμείβονται από χορηγίες και ότι είναι πενταετές πρόγραμμα. Όμως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας του επεσήμανε ότι από τον πίνακα που είναι στο πρακτικό προκύπτει ότι η χορηγία των 300.000 ευρώ εξαντλείται σε εργασίες διαμόρφωσης εσωτερικού χώρου ενοίκιο κτιρίου και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό. «Πού βρέθηκαν λεφτά για να δώσουμε στον κόσμο; Από τα 185.000 ευρώ που έβαλε το ΚΕΕΛΠΝΟ» πρόσθεσε.