Αυτονόητη θεωρεί την υπερψήφιση του νέου Μνημονίου από τα τρία κόμματα, που στηρίζουν την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής. 

Ads

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealNews» ο κ. Καψής τονίζει πως «η συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση προϋποθέτει το Μνημόνιο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να έθετε σε αμφισβήτηση αυτή τη συμφωνία, που είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα». 

Σημειώνει ότι αν η χώρα πήγαινε αυτή τη στιγμή σε εκλογές, θα έμπαινε σε δοκιμασία όλη η διαδικασία για τη διαπραγμάτευση της επόμενης δανειακής σύμβασης και του PSI. Σε ό,τι αφορά, πάντως, για το πότε θα «στηθούν» οι κάλπες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνει πως «υπάρχει μια γενική συμφωνία πως μόλις ολοκληρωθεί το έργο, θα πάμε σε εκλογές. Όσο πιο σύντομα ολοκληρωθεί, τόσο πιο σύτομα θα πάμε σε εκλογές».

Σαφές είναι το μήνυμα του κ. Καψή και προς τους υπουργούς της κυβέρνησης, καθώς όπως λέει «ο πρωθυπουργός δεν είναι όμηρος κανενός και σε όλες τις κυβερνήσεις οι υπουργοί αξιολογούνται και κρίνονται ανά πάσα στιγμή», ενώ ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού, τονίζοντας πως «όπως δεν υπάρχουν υπουργοί μερικής απασχόλησης, έτσι δεν υπάρχουν και πρωθυπουργοί περιορισμένης ευθύνης».

Ads