Το τελευταίο αντίο στην 32χρονη Δώρα Ζέμπερη, είπαν σε κλίμα οδύνης το μεσημέρι της Παρασκευής, συγγενείς και φίλοι, στο Β’ νεκροταφείο Αθηνών.

Ads

Η 32χρονη εφοριακός δολοφονήθηκε άγρια, μέσα στο ίδιο νεκροταφείο όπου έγινε η κηδεία της, με 14 μαχαιριές το απόγευμα της Τετάρτης.

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, έχουν καταλήξει πως ο δολοφόνος της άτυχης εφοριακού, είναι άτομο του περιβάλλοντός της.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία εξαλείφεται το ενδεχόμενο η άγρια δολοφονία της άτυχης εφοριακού, με 14 μαχαιριές στο στήθος, την πλάτη και το πρόσωπο, να συνδέεται με τις επαγγελματικές της δραστηριότητες.

Ads

Φαίνεται πως η Δώρα Ζέμπερη γνώριζε τον δολοφόνο της. Δεν αποκλείεται μάλιστα να βρέθηκαν μαζί την Τετάρτη το απόγευμα στο Β΄ Νεκροταφείο ή ο δράστης να την περίμενε στο μνήμα του φίλου της όπου επισκεπτόταν τακτικά η άτυχη εφοριακός.

Η αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο η νεαρή γυναίκα να είχε συνδεθεί ερωτικά με κάποιον άντρα το τελευταίο διάστημα και στη συνέχεια να μετάνιωσε και να τον απέρριψε.

Παράλληλα δεν αποκλείουν το σενάριο να δολοφονήθηκε από μια άλλη γυναίκα, με την οποία είχε ενδεχομένως προσωπικές διαφορές. Μάλιστα, αυτό το σενάριο ενισχύεται από το λυσσαλέο τρόπο με τον οποίο ο δράστης μαχαίρωσε την άτυχη εφοριακό στο πρόσωπο.

Η ανάρτηση της 32χρονης στο Facebook στα τέλη Αυγούστου που αναφέρει, «Απορώ τι είχα πάρει τότε που συστηθήκαμε και χάρηκα που σε γνώρισα» αποτελεί «κλειδί», καθώς φέρεται να μιλάει για κάποιον που μπήκε ξαφνικά στη ζωή της και στη συνέχεια τον απέρριψε και σύμφωνα με πληροφορίες είχε μιλήσει σε δικούς της ανθρώπους γι’ αυτό το σκηνικό.

Οι αστυνομικοί αναζητούν από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να δουν τα τηλεφωνήματα που έκανε και δέχτηκε την ημέρα του εγκλήματος η 32χρονη, καθώς δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο δράστης να τηλεφώνησε και να έκλεισε ραντεβού μαζί της.

image

Το γεγονός ότι το κινητό της τηλέφωνο, το πορτοφόλι και τα προσωπικά της αντικείμενα έλειπαν κάνει τους αστυνομικούς που ασχολούνται με την υπόθεση να εξετάζουν και το σενάριο της ληστείας. Αν και οι 14 μαχαιριές δείχνουν μίσος, όμως μόνο οι τέσσερις ήταν καίριες, ενώ δεν αποκλείεται και το σενάριο η 32χρονη να δέχτηκε επίθεση από τοξικομανή για να τη ληστέψει, ενώ η αντίσταση που προέβαλε η κοπέλα να έφτασε τον ληστή στα άκρα.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων σχετικά με το DNA, αφού από τα τραύματα που φέρει η σορός της 32χρονης φαίνεται πως πάλεψε με τον δράστη πριν υποκύψει στα τραύματά της.

Το σημάδι σε σχήμα «Γ» το οποίο διαπίστωσε ο ιατροδικαστής κατά τη διάρκεια της νεκροτομής, φαίνεται πως ήταν τυχαίο και σχηματίστηκε από τα τυφλά κτυπήματα του δράστη και την προσπάθεια της 32χρονης να προστατευθεί.