«Είμαι δεμένος με μια ειδική σχέση με την Ελλάδα, είμαι δεμένος με τον ελληνικό λαό. Δώσαμε πολλές μάχες μαζί Ήταν αξέχαστη η μάχη εναντίον αυτών που ήθελαν να διώξουν την Ελλάδα από την Ευρωζώνη Ήταν μια πολύ δύσκολη μάχη, πόσους αντιπάλους αντιμετωπίσουμε, τα γεράκια της δημοσιονομικής αυστηρότητας. Όμως κερδίσαμε γιατί παραμείναμε ενωμένοι» τόνισε σε μήνυμά του προς το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα, εκφράζοντας ταυτόχρονα την λύπη του που δεν κατέστη δυνατόν να είναι παρών στην Αθήνα.

Ads

«Οι σοσιαλιστές και οι δημοκράτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σταθήκαμε στην πρωτοπορία για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη. Η μάχη εναντίον της λιτότητας δεν τελείωσε, μόλις άρχισε. Πρέπει να βάλουμε στα αρχεία της Ιστορίας την εποχή της λιτότητας. Πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας για τους νέους. Πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερες συνθήκες για τις δημόσιες επενδύσεις. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις που μας καταπνίγουν, που προσπαθούν να μας λυγίσουν, που μας θέτουν σε δοκιμασία, να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση του μεταναστευτικού» τόνισε ο κ. Πιτέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Μήνυμα Τσίπρα στους υπουργούς: Δεν είστε μόνιμοι

Ads

Επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα και η Ιταλία είναι οι δύο χώρες που δέχθηκαν την μεγαλύτερη επίθεση από την πρόκληση του μεταναστευτικού, τόνισε την θετική και αλληλέγγυα ανταπόκριση των δύο χωρών.

Ο κ. Πιτέλα τόνισε την αναγκαιότητα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, αλλά και εκείνη της θέσπισης μιας νέας κοινωνικής ατζέντας «που να ευνοεί τις ανάγκες των ατόμων», καθώς όπως ανέφερε στην Ελλάδα, στην Ιταλία, αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε συνθήκες ένδειας, ενώ την ίδια στιγμή “στις Βρυξέλλες υπάρχει κάποιος που σκέφτεται ακόμη με τα στοιχεία του 0,2%.”

«Το 0,2% δεν αξίζει. Αξίζουν οι άνθρωποι. Τα δικαιώματα και οι ανάγκες των ανθρώπων. Σε αυτό το πλαίσιο μπορούμε να εργαστούμε μαζί».

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πιτέλα είπε ότι παρότι στην ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της οποίας είναι επικεφαλής δεν εκπροσωπείται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, «με τους οποίους έχω εξαιρετική συνεργασία», αυτό δεν τον εμποδίζει να συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ «για το καλό της Ελλάδας».

«Είμαι στο πλευρό σας γιατί είμαι στο πλευρό του ελληνικού λαού. Εύχομαι να κερδίσουμε μαζί τη μεγάλη μάχη για να δώσουμε μια νέα προοπτική στην Ελλάδα και να σώσουμε την Ευρώπη» κατέληξε στον χαιρετισμό του ο επικεφαλής της Ευρωομάδας Σοσιαλιστών-Δημοκρατών.