Για παραβίαση ενός εκ των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί συνελήφθη εκ νέου ο καταδικασμένος για υποθέσεις παιδεραστίας στο Ρέθυμνο, Νίκος Σειραγάκης, λίγες μέρες μετά την αποφυλάκισή του.

Ads

Η σύλληψη έγινε με εντολή του εισαγγελέα Γρεβενών.

Σύμφωνα με το βούλευμα με βάση το οποίο έγινε δεκτή η αίτηση της αποφυλάκισής του ο κατηγορούμενος  ήταν υποχρεωμένος να κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη εντός του Δήμου Καλαμαριάς. Ωστόσο, εκείνος εντοπίστηκε στην περιοχή της Μενεμένης.

Αμέσως ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος είχε παρέμβει και μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης της αποφυλάκισης του Ν. Σειραγάκη. Με ενέργειες του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες μετά την παραβίαση του περιοριστικού όρου και οι αρχές έφτασαν στη σύλληψη του Ν. Σειραγάκη.

Ads

Κατά τις ίδιες πληροφορίες  μετά από αυτές τις εξελίξεις αναμένεται να συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο και να αποφανθεί με βάση τα νέα δεδομένα καθώς και για το αν ο κατηγορούμενος θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ελεύθερος ή αν συντρέχει λόγος ανάκλησης της προηγούμενης απόφασης.

Στο μεταξύ η τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου, σύμφωνα με το cretapost.gr αναστατώθηκε στο άκουσμα της είδησης ενώ οι οικογένειες που έχουν θύματα του παιδεραστή είναι οργισμένες και απογοητευμένες. «Οι οικογένειες είναι πολύ στεναχωρημένες και απογοητευμένες. Όχι τόσο από την δικαιοσύνη η οποία έπραξε το καθήκον της. Αλλά ως προς τη μεταχείριση αυτού του τύπου εγκληματιών κι συγκεκριμένα αυτού του εγκληματία. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτού του τύπου τα εγκλήματα θα πρέπει να εξετάζονται λαμβάνοντας υπόψη κι άλλες παραμέτρους που θα μπορούν επιστημονικά να πιστοποιήσουν αν όντως έχει μεταμεληθεί. Εδώ δεν πρόκειται περί αρρώστου αλλά περί διαστροφής χαρακτήρα.

Μιλάμε για μία νοοτροπία, έναν τρόπο ζωής. Και εάν δεν πιστοποιηθεί ότι αυτός ο τρόπος ζωής του κατηγορουμένου έχει αλλάξει τότε κατά την άποψή μου, αφήνοντάς τον ελεύθερο αποτελεί μία δυναμική απειλή κατά της κοινωνίας», ανέφερε μετά την είδηση της αποφυλάκισης σε δηλώσεις του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής και πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Ευάγγελος Μουνδριανάκης.

«Η θέση του είναι στη φυλακή»

Αρχικά επιβλήθηκε περιοριστικός όρος στον Νίκο Σειραγάκη να μην βρεθεί στο Ρέθυμνο ωστόσο είναι κάτι που δεν καλύπτει την τοπική κοινωνία. «Αυτός ο περιοριστικός όρος να μην βρεθεί στο Ρέθυμνο υπάρχει αλλά δεν μας καλύπτει. Η θέση του είναι στις φυλακές μέχρι να πιστοποιηθεί ότι έχει μεταμεληθεί, ότι έχει ζητήσει συγγνώμη από τα θύματά του, που δεν το έχει πράξει αυτό. Δεν καλύπτει ούτε εμένα σαν συνήγορο πολιτικής αγωγής, ούτε τους συναδέλφους μου, ούτε την κοινωνία του Ρεθύμνου», ανέφερε σχετικά ο κ. Μουνδριανάκης. Παράλληλα, εξήγησε και πώς πάρθηκε η απόφαση της αποφυλάκισής τους και ανέφερε ότι θα ασκήσουν έφεση.