Πρόγραμμα με μικρογεύματα σε 18 σχολεία της Αττικής, όπου υπάρχει πρόβλημα υποσιτισμού σε μαθητές, ανακοίνωσε, χτες, στη Βουλή, η υφυπουργός Παιδείας, Ε. Χριστοφιλοπούλου. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, θα είναι πιλοτικό και θα πραγματοποιηθεί με κονδύλια του ΕΣΠΑ. Σύμφωνα  με την υφυπουργό, σύντομα πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα βοήθειας απευθείας σε οικογένειες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Ads

 
Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν σχολεία από εννέα περιοχές του λεκανοπεδίου και συγκεκριμένα, από τις περιοχές:  Ταύρο, Μενίδι, Κερατσίνι, Εξάρχεια, Ασπρόπυργο, Πλ. Βάθη, Μοσχάτο, Νίκαια, Αυλώνα, Πατήσια.
 
Σε κάθε μαθητή θα αναλογεί ένα γεύμα το οποίο θα περιλαμβάνει σάντουιτς, γάλα, μπισκότα με δημητριακά και φρούτα και θα διανέμεται από τα κυλικεία των σχολείων. Το κόστος για το υπουργείο υπολογίζεται στα 1 – 2 ευρώ ανά γεύμα.
 
Σύμφωνα με την υφυπουργό το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα σχολεία, καθώς το φαινόμενο έχει πάρει πια ανησυχητικές διαστάσεις.

Η υφυπουργός πρόσθεσε πως «Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με τα κυλικεία όχι μόνο στα 18 σχολεία. Το κόστος για το υπουργείο θα είναι 1 με 2 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ» και σημείωσε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον υφυπουργό Υγείας Μάρκο Μπόλαρη για την αντιμετώπιση της «παιδικής φτώχιας».

Επισήμανε ότι ο υφυπουργός Υγείας είναι αρμόδιος για το πρόγραμμα καταπολέμησης της παιδικής φτώχειας μέσω του οποίου η βοήθεια θα δίνεται απευθείας στις οικογένειες «γιατί είναι αντιπαιδαγωγικό κι επικίνδυνο να στιγματίζονται τα παιδιά».

Ads

Ταυτόχρονα ενημέρωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ενέργειες με την Εκκλησία, τους δήμους, ιδιωτικές εταιρείες αλλά και την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει στη διάθεσή του το κράτος, πλην του ΕΣΠΑ το οποίο ήδη αξιοποιείται για τα μικρογεύματα.