Ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός δεν χειρίστηκα καμία υπόθεση Novartis, ούτε εγώ ούτε υπουργός μου, υποστήριξε, μιλώντας στη Βουλή ο Παναγιώτης Πικραμμένος. Κατά την τοποθέτησή του στην συζήτηση για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis, ο Παναγιώτης Πικραμμένος, σημείωσε ότι η κατηγορία εναντίον του για τις λίγες ημέρες που ήταν πρωθυπουργός συνιστά κατηγορία κατά εν ενεργεία προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Είπε ακόμη ότι δεν υπέγραψε καμία διοικητική ενέργεια τιμολόγησης φαρμάκων. 

Ads

Δήλωσε ότι ο αρχικός αιφνιδιασμός εξελίχθηκε σε συναισθήματα οργής, «θα περίμενα μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπό μου. Κι αυτό γιατί κρατήσαμε τη χώρα όρθια σε πολύ δύσκολες συνθήκες» είπε, μεταξύ άλλων. «Διετέλεσα υπηρεσιακός πρωθυπουργός για 35 ημέρες. Σήμερα μετά από έξι χρόνια βρίσκομαι ενώπιών σας για να αντιμετωπίσω μία ανυπόστατη κατηγορία» σημείωσε. 

Αναφερόμενος στη δικογραφία και στο σημείο που τον εμπλέκει τόνισε «στην κατάθεση προστατευόμενη μάρτυρας καταθέτει στο τέλος της έκτης μαρτυρίας της ότι έλαβα χρηματικό δώρο για να προωθήσω την ταχύτερη καταβολή χρεών προς την εταιρεία. Στην κατηγορία της που είναι οχτώ γραμμές αναφέρει ‘όπως διαδίδει ο μάρτυρας, ο εκπρόσωπος δηλαδή της εταιρείας, με τον οποίο δεν είχα σχέση». Ο Παναγιώτης Πικραμένος αμφισβήτησε τον μάρτυρα λέγοντας ότι «καταθέτει, ‘κατά τους ισχυρισμούς του τότε αντιπροέδρου της εταιρείας’, ότι έλαβα δώρο. Έτσι γενικά και αόριστα».

Υπογράμμισε ότι αυτοί οι ισχυρισμοί δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. «Ουδέποτε καταβλήθηκαν από οποιοδήποτε όργανο της υπηρεσιακής κυβέρνησης ούτε στην ελεγχόμενη εταιρεία, ούτε σε άλλη φαρμακευτική εταιρεία. Αυτό που κάναμε ήταν να δώσουμε χρήματα στον ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία». Τόνισε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν υπέγραψε οποιαδήποτε νέα τιμολόγηση παρά τις πιέσεις του ΣτΕ και το εξώδικο του κ. Φρουζή. «Δεν μπορούσαμε να το κάνουμε, έπρεπε να κινηθούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας» είπε.

Επικαλέστηκε δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με ημερομηνία 4/6/12 σύμφωνα με το οποίο ο κ. Αλέξης Τσίπρας είχε ευχαριστήσει τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας μετά από συνάντηση που είχαν και είχε δηλώσει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό για τη δυνατότητα που είχαμε να ενημερωθούμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας. Ζήτησα να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσει το θέμα της έλλειψης φαρμάκων». «Αυτό ακριβώς κάναμε, ποτέ δεν δώσαμε χρήματα σε φαρμακευτική ή άλλη εταιρεία. Τα δώσαμε σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον νόμο και του ψηφισθέντος προϋπολογισμού από τη Βουλή των Ελλήνων» είπε ο Παναγιώτης Πικραμμένος.

Ads

Δεν έχω καμία ανάμειξη. Όσα καταθέτει ο μάρτυς έχουν προφανή στόχο να πλήξουν την τιμή και την υπόληψη μου για λόγους που αδυνατώ να κατανοήσω. Αυτή η περιπέτεια μπορεί να έπληξε την προσωπικότητά μου αλλά δεν έχασα το κουράγιο μου. Κανένας φίλος μου δεν διανοήθηκε ότι αυτή η κατηγορία μπορεί να είναι αληθινή, υποστήριξε ο Παναγιώτης Πικραμμένος. Τέλος παρακάλεσε να πάει η υπόθεση μέχρι τέλους, όπως είπε, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να παραδοθεί άσπιλος στην κοινωνία.