Νέες φωτιές έχει ανάψει στο Μαξίμου η λίστα που δημοσίευσε το Documento, όπου αποκαλύπτεται ότι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, δημοσιογράφοι και λοιποί παράγοντες του δημόσιου βίου βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από το Predator.

Ads

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπαν στην EURACTIV ότι «η πρόταση μομφής θα γίνει όταν θα μπορεί να ρίξει τον Μητσοτάκη», την ώρα που σφίγγει ο κλοιός ολοένα και περισσότερο.

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας τις τελευταίες αποκαλύψεις σημείωσε πως «το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο κ Μητσοτάκης είναι να παραιτηθεί». Επεσήμανε ότι σύμφωνα με το πώς έχεις εξελιχθεί μέχρι στιγμής το σκάνδαλο των υποκλοπών, προκύπτει ότι «ενορχηστρωτής» είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

«Προκύπτει από την αλληλουχία γεγονότων, από τις συμπτώσεις ημερομηνιών και από τα πρόσωπα που παρακολουθούνται ότι ο ενορχηστρωτής αυτής της σκοτεινής υπόθεσης είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός», είπε.

Ads

Παράλληλα, αναμένεται με ενδιαφέρον το πόρισμα της επιτροπής PEGA της Ευρωβουλής καθώς και η επικείμενη συζήτηση στην ολομέλεια της Ευρωβουλής και το εάν θα τεθεί ζήτημα κράτους δικαίου στην Ελλάδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις της χώρας, όπως έχει ήδη γίνει με την Ουγγαρία και το Ταμείο Ανάκαμψης.