Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, κατά τη διάρκεια των εργασιών της εκλογο-απολογιστικής γενικής συνέλευσης. 

Ads

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα patrastimes, μέλη του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν ότι δεν ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διατάξεις για τη διαδικασία. 

Άλλες παρατάξεις ζητούσαν αναβολή και κατήγγειλαν την παράταξη του Δημήτρη Καραγεωργόπουλου από το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων για μη ύπαρξη μητρώου, τονίζοντας ότι υπάρχουν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του. 

Από την αρχή της διαδικασίας, τα πνεύματα ήταν οξυμένα, ωστόσο, κάποια στιγμή έγινε γενική σύρραξη με συνδικαλιστές να πιάνονται στα χέρια. 

Ads

Στη συνέχεια στο εργατικό κέντρο εμφανίστηκε και αστυνομική δύναμη, η οποία κλήθηκε από την πλειοψηφία προκειμένου να συλλάβει συνδικαλιστές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι αντέδρασαν στην προσπάθεια διεξαγωγής της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων χωρίς να εμφανίζεται ποια σωματεία έχουν δικαίωμα ψήφου.

Τελικά πάντως επήλθε ηρεμία και συνεννόηση μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων. Υπήρξε συμφωνία στις εκλογές για την Εφορευτική Επιτροπή να γραφτούν όλα τα σωματεία εκτός εκείνου των αποκλειστικών νοσοκόμων του ΠΓΝΠ το οποίο έκανε εκλογές χωρίς δικαστικό αντιπρόσωπο και της Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων με πρόεδρο τον Δ. Καραγεωργόπουλο για την οποία υπάρχει δικαστική απόφαση.