Στις δουλειές τους επιστρέφουν την Δευτέρα οι μεταλλωρύχοι της Ελληνικός Χρυσός, μετά την απόφαση του ΣΤΕ, η οποία ανέστειλε την απόφαση του περασμένου Αυγούστου που είχε πάρει ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης για προσωρινή παύση της λειτουργίας των  μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική.

Ads

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Χατζής, επιβεβαίωσε το «ραντεβού» και είπε ότι οι εργαζόμενοι θα ξαναπιάσουν δουλειά, με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί η εντολή από την επιθεώρηση μεταλλείων για άρση της απαγόρευσης λειτουργίας των ορυχείων.

Σε συγκέντρωση που έγινε το πρωί του Σαββάτου στις Σκουριές, οι εργαζόμενοι μετέδωσαν το μήνυμα πως «κερδίσαμε μια μεγάλη μάχη, αλλά κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, μέχρι την τελική δικαίωση, την ξεκάθαρη πολιτική λύση για το οριστικό άνοιγμα των Μεταλλείων Κασσάνδρας». Ο κ. Χατζής σημείωσε ότι «παραμένουμε έτοιμοι και για συνέχιση των κινητοποιήσεών μας, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, αφού ζητάμε οριστική λύση στο θέμα».