Σε πανευρωπαϊκό κέντρο αποθήκευσης καπνού ανατολικού τύπου μετατρέπει η η Philip Morris τις αποθήκες της εταιρείας Παπαστράτος στο Αγρίνιο.

Ads

«Για τη Philip Morris International η Ελλάδα αποτελεί μία χώρα στρατηγικής σημασίας για τα καπνά ανατολικού τύπου. Σε συνέχεια της συμφωνίας που υπογράψαμε το Φεβρουάριο, προχωράμε τώρα στην μετατροπή των αποθηκών μας στο Αγρίνιο, σε κεντρικές αποθήκες καπνών και κέντρο διανομής για τη Philip Morris International για όλη την Ευρώπη» δήλωσε ο επικεφαλής της Philip Morris, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς από την πλευρά του έκανε λόγο για «μία μεγάλη, ουσιαστική, συμβολική επένδυση για τη χώρας μας, η οποία βοηθάει και στην εμπέδωση αυτής της ψυχολογίας, ότι τα πάντα αλλάζουν στην Ελλάδα».

Ο Πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι προ εξαμήνου υπεγράφη ένα τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την πολυεθνική εταιρεία, βάσει του οποίου θα αύξανε κατά 20% τις προμήθειές της σε σχέση με την προηγούμενη τριετία.

Ads

«Αυτή η επέκταση των δραστηριοτήτων, μαζί με αυτήν την καινούργια επένδυση της Philip Morris, αντιλαμβάνεστε ότι αποτελεί μία ισχυρότατη ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, την οποία την θεωρούμε, όπως καταλαβαίνετε, πολυσήμαντη» πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον επικεφαλής της Philip Morris.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως η νέα επένδυση σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, διεθνείς μεταφορές προϊόντων εντός Ελλάδος, υποστήριξη των εξαγωγών ενός κλάδου πολύ ισχυρού, με μεγάλη ζήτηση σε όλον τον κόσμο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης αναφέρθηκε στην υπάρχουσα συμφωνία με την πολυεθνική εταιρεία, τονίζοντας πως έχει ήδη σημαντικά αποτελέσματα στην καλλιέργεια.