«Δεν θέλουμε να χειραγωγήσουμε κανέναν. Θέλουμε να σώσουμε ζωές», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για τα 2 εκατ. ευρώ στους καναλάρχες, στο πλαίσιο νέας εκστρατείας ενημέρωσης για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Ads

Σύμφωνα  με τον κ. Πέτσα πρόκειται για ένα «ελάχιστο» ποσό. «Το ποσό αυτό των 2 εκατομμυρίων ευρώ είναι το 0,029% του πακέτου των 6,8 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, πριν από μερικές εβδομάδες για να στηρίξουμε την οικονομία σε αυτή τη φάση της. Ένα ελάχιστο ποσό σε σχέση με την ευρύτερη πολιτική μας στήριξης της οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά.

«Το βασικό ζητούμενο, που πρέπει όλοι να αποφασίσουμε μέσα σε αυτή την αίθουσα, είναι αν χρειάζεται ή όχι μια επαγγελματική εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση φρονεί πως “ναι”» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επισήμανε: «Η πρώτη καμπάνια του “Μένουμε Σπίτι-Μένουμε Ασφαλείς” έδειξε ότι αυτή η εκστρατεία έσωζε ζωές και πιστεύουμε ότι θα ξανασώσει ζωές και τώρα».