«Επειδή πλησιάζει η 14η Μαΐου -ημέρα ανοίγματος του Τουρισμού- είναι δύσκολο να επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους τουρίστες και όχι για τους Έλληνες πολίτες», δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ANT1.

Ads

Παράλληλα, όσον αφορά τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως, «η πρόθεση μας είναι να έχουμε ένα Πάσχα πιο κανονικό από το περσινό, αλλά όχι όπως το προπέρσινο».

«Ο στόχος είναι να απελευθερωθούν και οι μετακινήσεις, ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες που θα επιτραπούν και πάλι. Άλλωστε, οι μετακινήσεις έχουν γίνει πολύ πιο εύκολες, λόγω του ανοίγματος της αγοράς», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας, χωρίς να αποκλείει σταδιακό άνοιγμα περαιτέρω δραστηριοτήτων από την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης, ερωτηθείς για το πότε θα απελευθερωθεί πλήρως η αγορά, απάντησε ότι, «αυτό θα αποφασιστεί την Παρασκευή».

«Κρατούμε ότι πέφτει ο δείκτης μεταδοτικότητας, αν πάμε όπως είμαστε αυτή την εβδομάδα, τότε είμαστε επιφυλακτικά αισιόδοξοι. Η πίεση βέβαια θα συνεχίσει να αυξάνει λόγω των κρουσμάτων των προηγούμενων ημερών», επισήμανε παράλληλα ο Στέλιος Πέτσας, δηλώνοντας, αναφορικά με τα self-test, ότι «σιγά σιγά θα είμαστε έτοιμοι για επέκταση και σε άλλες εργασιακές ομάδες».

Ads

«Θα πρέπει όμως να περιμένουμε λίγο για το θέμα της υποχρεωτικότητας, εξαρτάται από τον αριθμό των τεστ και την πρόσβαση στον ΑΜΚΑ», συμπλήρωσε.

Τέλος, σχετικά με το αίτημα για άνοιγμα των σχολών οδηγών, απάντησε πως μέχρι τώρα «η κινητικότητα είναι αυτή που έτρεφε τον κορονοϊό, τώρα το έχουμε ξεπεράσει, τώρα πρέπει να προσέχουμε τις αποστάσεις και τα μέτρα υγιεινής» και τόνισε πως, «αν τα τηρούμε θα ανοίγουν περισσότερες δραστηριότητες».