Μη ρεαλιστικό χαρακτήρισε το ενδεχόμενο άρσης του lockdown την 1η Δεκεμβρίου ο Στέλιος Πέτσας, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως είναι δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό καθώς το επιδημιολογικό φορτίο δεν είναι εναρμονισμένο από περιφέρεια σε περιφέρεια.

Ads

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως η άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει σταδιακά, πρώτα με το άνοιγμα των σχολείων και μετά με το λιανεμπόριο.

Αναφορικά με τα σχολεία, τόνισε πως θα εξεταστούν οι εισηγήσεις των ειδικών για να ανοίξουν σταδιακά οι βαθμίδες της εκπαίδευσης.

«Για να ανοίξουμε με ασφάλεια, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, να περιορίσουμε τις μετακινήσεις» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής στους έξι τρόπους μετακίνησης και τυχόν περιορισμό στον επιτρεπόμενο αριθμό SMS, ο Στέλιος Πέτσας είπε πως η εισήγηση Βατόπουλου για αυστηρότερα μέτρα έγινε στη βάση ότι τα μέτρα δεν είχαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Ads

Υποστήριξε, όμως, πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν ενδείξεις για περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού.

«Η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει με προσοχή και θα εξακολουθήσουν να ισχύουν περιορισμοί» είπε ο κ. Πέτσας, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης των SMS για τις μετακινήσεις και της απαγόρευσης κυκλοφορίας για κάποιες ώρες.
Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Πέτσας κράτησε αποστάσεις, λέγοντας πως μπορεί η χώρα μας να είναι σε καλύτερη θέση αλλά αυτό δεν είναι λόγος πανηγυρισμού.