«Δεν αισθάνομαι ανεπιθύμητος στον Πειραιά» δήλωσε ο Πέτρος Κόκκαλης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, και στην οποία ανέλυσε τα πεπραγμένα της θητείας του στον Δήμο Πειραιά. Ακόμη απαντώντας στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Θα μυρίσω τον κρίνο και τότε θα μάθετε αν θα ‘μαι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Λέγονται πολλά γι αυτό, αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια».

Ads

Παράλληλα επιτέθηκε τόσο κατά του δημάρχου Γιάννη Μώραλη όσο και κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη. «Όσο ήμουν εγώ στον συνδυασμό δεν είχαμε πολιτική ταυτότητα. Ο συνδυασμός ήταν υπερκομματικός. Μέχρι πριν από μία εβδομάδα που ο κ. Μώραλης είπε ότι εχθρός μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν με εκφράζει αυτή η πολιτική, ούτε η νέα πολιτική του Ολυμπιακού και του προέδρου του. Κι όλη αυτή την λογική του κ. Μαρινάκη με τα δημοσιεύματα και τον πόλεμο. Μια φορά είδα τον κ. Μαρινακη σε Δημοτικό Συμβούλιο. Ήρθε μια φορά και τσακώθηκε με όλους. Και μετά έσερνε ανθρώπους στα δικαστήρια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι δεν νιώθει ανεπιθύμητος στον Πειραιά. «Δεν αισθάνομαι πάντως ανεπιθύμητος στον Πειραιά ούτε και νομίζω ότι θα αισθανθώ ποτέ. Δεν έχω εχθρούς κι ούτε θέλω να έχω εχθρούς και να βλέπω παντού φαντάσματα όπως άλλοι. Φτάνω 50 χρόνων κι ασχολούμαι 25 χρόνια με τα κοινά. Αλλά με έναν τρόπο που να δημιουργεί οράματα, που να προκαλεί συνεργασίες και να φέρνει μετρήσιμα αποτελέσματα. Δεν θα σταματήσω ούτε τώρα να το κάνω!».

Συνεχίζοντας άσκησε κριτική για την κατάσταση που επικρατεί στο συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής». Σύμφωνα με τον Πέτρο Κόκκαλη «ο συνδυασμός είχε συχνά την λογική “αποφασίζω και διατάζω”. Υπήρχε έλλειψη συλλογικότητας. Αυτό δεν με βρίσκει σύμφωνο. Ο δήμαρχος έχει μια εφημερίδα που μπορεί και γράφει ο,τι θέλει. Τι να κάνω εγώ γι αυτό;». Συνεχίζοντας μίλησε θετικά για την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου τονίζοντας ότι «η περιφέρεια Αττικής στάθηκε απλόχερα στον Δήμο Πειραιά για να γίνουν έργα». «Επί 15 χρόνια που ήμουν εγώ πρόεδρος του Ολυμπιακού πολιτικό αντίπαλο δεν είχαμε. Οι αντίπαλοι μας δεν ήταν ποτέ οι κυβερνήσεις. Τα προβλήματα ήταν πάντα θεσμικά», και κατέληξε, «η νέα λογική του Ολυμπιακού δεν με εκφράζει!»

Ads