Επεισόδια και συγκρούσεις με την αστυνομία, πετροπόλεμος, βόμβες μολότοφ και ζημιές, ακολούθησαν μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στον Βόλο.

Ads

Η πορεία ξεκίνησε με καθυστέρηση, καθώς μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, απαίτησαν να αποχωρήσουν από την κορυφή της πορείας οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που τελικά το κατάφεραν και η μεγάλη πορεία πέρασε από την Λεωφόρο Δημητριάδος με αντικυβερνητικά συνθήματα.

Μία δεύτερη πορεία διαδηλωτών ξεκίνησε μετά τις 8 το βράδυ, από την πλατεία Ελευθερίας, πέρασε από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζοντας συνθήματα και κατευθύνθηκε προς το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, ενώ διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες και κομμάτια από πλακάκια και τσιμέντα, που αφαίρεσαν από τον χώρο του πανεπιστημίου στους αστυνομικούς.

Οι συγκρούσεις στο κέντρο του Βόλου κράτησαν ώρα.

Οι διαδηλωτές, πέταξαν μολότοφ στη συμβολή των οδών Ογλ με Κονταράτου και Γαμβέτα με Κονταράτο, σημεία που συχνάζουν χιλιάδες Βολιώτες καθημερινά.

Ads

Στην περιοχή του κέντρου του Βόλου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ, για να αναχαιτίσουν με βόμβες κρότου και λάμψης την δράση και τις επιθέσεις των συγκεντρωμένων, που μέχρι και τις 11 μ.μ., συνέχιζαν να συγκρούονται με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Φωτογραφία: magnesianews.gr