Ο Θανάσης Αναπολιτάνος, ένας σπουδαίος, προοδευτικός άνθρωπος, πέθανε χθες Τρίτη σε ηλικία 61 ετών. Στην Ρόδο, όπου ζούσε από το 1975, πρωτοστάτησε στην προσπάθεια αποτροπής εγκατάστασης του Πυρηνικού Εργοστασίου στο Ακούγιου της Τουρκίας. Καρπός αυτού του κινήματος και του πάθους του για την αποτροπή εγκατάστασης πυρηνικών αντιδραστήρων στη περιοχή, ήταν το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου, του οποίου ήταν εμπνευστής, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος από το 2005 μέχρι και τον Αύγουστο του 2012.
 

Ads

Πρωτοστάτησε επίσης στην δημιουργία θεσμών σε πολλά νησιά της Δωδεκανήσου, όπως το Φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής της Πάτμου,Ασχολήθηκε με την αναστήλωση και αποκατάσταση μνημείων, αρχικά στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου και στη συνέχεια σε όλη τη Δωδεκάνησο ως στέλεχος του Υπουργείου Πολιτισμού. 
 

Το 1991 υπήρξε ιδρυτικό μέλος του τότε Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου και πρώτος γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Δωδεκανήσου του κόμματος. 
 

Δεινός ιστιοπλόος συμμετείχε σε πολλούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες ενώ ήταν μέλος της Πειραματικής Χορωδίας του Δήμου Ρόδου. Τα τελευταία χρόνια, κάποια βράδια Παρασκευής, τον συναντούσες στο «Μέθεξη», μ΄ εκείνη την ωραία παρέα, να παίζει το μπαγλαμαδάκι του. Αφήνει πίσω του την γυναίκα του Ελλη και δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και τον Γιάννη.

Ads