Πέθανε ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Οικονόμου, όπως ενημέρωσε ο γιος του, Γιώργος Οικονόμου, ο οποίος έχει εκλεγεί, επίσης, βουλευτής με το κόμμα.

Ads

Ο Χρήστος Οικονόμου άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, Σάββατο, σε ηλικία 88 ετών.

Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ και εκλέγονταν ανελλιπώς βουλευτής από το 1977 έως και το 2000, όταν και αποσύρθηκε από την πολιτική.

Αποτελούσε έναν από τους στενούς συνεργάτες του Ανδρέα Παπανδρέου και είχε διατελέσει υφυπουργός Υγείας από τον Ιούνιο του 1988 μέχρι τον Ιούλιο του 1989, ενώ συνετέλεσε και την οργάνωση του ΕΣΥ.

Ads

Ο γιος του, Γιώργος Οικονόμου, εξελέγη βουλευτής στις εκλογές της 21ης Μαϊου με το ΠΑΣΟΚ και αύριο, Κυριακή, θα γίνει η ορκωμοσία του.

Σε μήνυμά του, ο ίδιος αναφέρει πως ο πατέρας του «ήταν ένας άνδρας υψηλού χαρακτήρα και ο καλύτερος πατέρας που ένας γιος ή μια κόρη μπορούσε να ζητήσει. Όλη η οικογένεια έχει βαθιά ευγνωμοσύνη για τη ζωή και την αγάπη που μας έδωσε. Είμαστε, επίσης, ευγνώμονες για τη συμπόνοια εκείνων που τον φρόντιζαν και προσεύχονταν για τον πατέρα αλλά και για τα συλλυπητήρια των φίλων και συμπολιτών μας».

Η κηδεία του Χρήστου Οικονόμου θα γίνει την Τρίτη στις 12:00 στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου στα Τρίκαλα.

* Η φωτογραφία προέρχεται από το trikalavoice