Πέθανε σήμερα σε ηλικία 76 ετών ο τραγουδιστής Γιάννης Φλωρινιώτης.  Ο δημοφιλής καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου νοσηλευόταν με πνευμονικό οίδημα.

Ads

Ο Γιάννης Αποστολίδης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στη Φλώρινα και εκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 14 ετών.

Αργότερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως Μάρκος Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Λαύκας, Πρόδρομος Τσαουσάκης, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και με τη Ρίτα Σακελλαρίου.

Το 1970-71, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δουλεύει σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας χορεύοντας και ντυμένος εκκεντρικά. Όπου εμφανίζεται έχει μεγάλη επιτυχία, αλλά δέχεται και σκληρή κριτική.

Ads

Στη δισκογραφία, κάνει την πρώτη του εμφάνιση με το άλμπουμ “Τώρα Θέλω Τώρα”, που αμέσως γίνεται χρυσό.

Όπου εμφανιζόταν εντυπωσίαζε με τα εντυπωσιακά κοστούμια του και το σόου που παρουσίαζε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάνος Χατζιδάκις κάλεσε το 1979 τον Φλωρινιώτη στα στούντιο του Τρίτου Προγράμματος της Κρατικής Ραδιοφωνίας, όπου τότε ήταν διευθυντής και ηχογράφησαν ειδικά για το Τρίτο μια σειρά από τις τότε γνωστές επιτυχίες του Φλωρινιώτη με συνοδεία ενός μόνο οργάνου σε κάθε τραγούδι: κιθάρα, πιάνο, τύμπανο και τσέμπαλο.

Το κείμενο που διάβασε ο Χατζιδάκις σε εκείνη την εκπομπή είχε τίτλο «Ένας μετέωρος αστροναύτης χωρίς επιστροφή» και, όπως ήταν φυσικό, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τη μεγαλύτερη μερίδα του Τύπου αλλά και από πολλούς καλλιτέχνες, ακόμα και στενούς συνεργάτες του ίδιου του Χατζιδάκι.