Πέθανε σήμερα τα ξημερώματα στο Νοσοκομείο Βόλου όπου νοσηλευόταν «ο Φώτης του Βόλου» – «κοσμοκαλόγερος» για πολλούς, (κατά κόσμο Λαδόπουλος), που τον περασμένο Απρίλιο υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και, έκτοτε, μετά την απαραίτητη παραμονή του στο Νοσοκομείο, φιλοξενούνταν στο Ίδρυμα «Γηροκομείον Βόλου».

Ads

Πολλοί τον αποκαλούσαν «ο ερημίτης του Βόλου», αφού επί πολλά χρόνια ζούσε σε μια σπηλιά, στους πρόποδες του λόφου της Γορίτσας και όταν πια δεν άντεχε λόγω προβλημάτων υγείας, φιλοξενήθηκε μέχρι προσφάτως στο Γηροκομείο του Βόλου.

Ο «Φώτης του Βόλου» υπήρξε ένας άνθρωπος μοναχικός που ο κόσμος του Βόλου τον είχε αγκαλιάσει με την αγάπη του. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως πολλοί τον πλησίαζαν για του δώσουν χρήματα και εκείνος τους επέστρεφε τα μισά. Όσοι έχουν ζήσει στο Βόλο τον θυμούνται με αγάπη.

Σύμφωνα με το magnesianews, η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων του Γηροκομείου αύριο στις 8:00 π.μ. και θα ακολουθήσει η ταφή στο Δημοτικό Κοιμητήριο Βόλου με δαπάνη του Ιδρύματος.Η σορός θα βρίσκεται από τις 7.30 π.μ. εντός του Ιερού Ναού, ώστε όλοι οι φίλοι του Φώτη να προσέλθουν και να του αποδώσουν τον τελευταίο χαιρετισμό, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γηροκομείου Βόλου.

Ads