Πέθανε ο δημοσιογράφος Ηλίας Δημητρακόπουλος. Ο άνθρωπος που σύνδεσε το όνομά του με την αποκάλυψη της ελληνικής πτυχής του σκανδάλου Watergate. Ο άνθρωπος που τόλμησε να τα βάλει με τη CIA. 

Ads

Γεννήθηκε στην Αθήνα στην 1η Δεκεμβρίου του 1928, έγινε ο νεότερος φυλακισμένος των φυλακών Αβέρωφ από τις κατοχικές δυνάμεις το ‘43, ο νεότερος πολιτικός συντάκτης της Καθημερινής του Γεωργίου Βλάχου στα ’50, και τελικά ένας από τους διασημότερους δημοσιογράφους της χώρας.

Υπήρξε ανταποκριτής της «Χέραλντ Τρίμπιουν». Αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα εναντίον της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών, μέσα από την αποκάλυψη της ελληνικής πτυχής του σκανδάλου Watergate.

Διαβάστε:

Συγκεκριμένα το 1968 είχε αποκαλύψει ότι η Χούντα χρηματοδότησε μέσω με 549.000 δολάρια την προεκλογική εκστρατεία του Νίξον, από κονδύλια που έστελνε η CIA στην ΚΥΠ για την αντικομουνιστική εκστρατεία.

Υπέβαλε μήνυση στη CIA. Το δικαστήριο διήρκεσε 20 χρόνια και 178.000 δολάρια, τελικά τον δικαίωσε.

Συνέχισε μέχρι το τέλος της ζωής του να συλλέγει στοιχεία για την προσαγωγή του Χένρυ Κίσσινγκερ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για να εκδικαστεί ως εγκληματίας πολέμου.