Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο αγαπημένος ηθοποιός και ζεν πρεμιέ του κινηματογράφου και του θεάτρου Ανδρέας Μπάρκουλης. 

Ads

Έφυγε από τη ζωή έπειτα από μακρά νοσηλεία αντιμετωπίζοντας τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Παρότι πριν από λίγες ημέρες είχε βγει από την εντατική όπου παρέμεινε αρκετές ημέρες με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και καρδιακή ανεπάρκεια, χθες το βράδυ η υγεία του επιδεινώθηκε. 

Εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Κωνσταντοπούλειου νοσοκομείου Αγία Όλγα, έχοντας δίπλα τη σύζυγό του Μαίρη, αλλά η κατάσταση του ήταν μη αναστρέψιμη και ο οργανισμός του δεν άντεξε. 

Ads

Ο γόης του ελληνικού κινηματογράφου

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου 1936 και από τα εφηβικά του χρόνια συμμετείχε σε διάφορες παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας με το θίασο των Σπύρου Μουσούρη – Κρινιώς Παπά, παράλληλα με τις θεατρικές σπουδές του στη Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη.  

Το 1956 κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο με τον «Κορυδαλλό» του Ζαν Ανούιγ και στον κινηματογράφο ένα χρόνο αργότερα στην ταινία του Κώστα Ανδρίτσου «Μαρία η Πενταγιώτισσα», δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη.   

Έπαιξε σε περισσότερες από εκατό ταινίες, ερμηνεύοντας σπουδαίους ρόλους σε δραματικές ταινίες, όπως «Κοινωνία ώρα Μηδέν» (1966), «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1967), «Όλγα Αγάπη μου» (1968), αλλά και κωμωδίες που άφησαν εποχή, όπως «Ο Μιμίκος και η Μαίρη (1958), «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα» (1958), «Διακοπές στην Αίγινα» (1958), «Η Μουσίτσα»(1959), «Μην είδατε τον Παναή» (1962), «Το Δόλωμα» (1964), «Τζένη Τζένη» (1965), «Ησαΐα μη Χορεύεις» (1969), «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» (1970) και η «Θεία μου η χίπισσα» (1970).  

Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του ’60. Ενδεικτικό το πασίγνωστο σλόγκαν: «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!».

Διαβάστε:

Δείτε τις ταινίες:


image

image

Το 1974 ο Ανδρέας Μπάρκουλης έφυγε για την Αμερική. Εκεί ασχολήθηκε με το τραγούδι. Επέστρεψε το 1983 και ασχολήθηκε αποκλειστικά σχεδόν με το θέατρο έως και το τέλος της δεκαετίας του 1980. 

Κάπου εκεί άρχισαν τα προβλήματα υγείας τα οποία τον ανάγκασαν να απομακρυνθεί από το σανίδι. Έκανε πάντως κάποιες σπάνιες εμφανίσεις στην τηλεόραση τη δεκαετία του ’90. 

Έχει κάνεις τρεις γάμους κι έχει αποκτήσει τρία παιδιά.