Σε εξέλιξη είναι από το μεσημέρι της Πέμπτης έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου στα Δωδεκάνησα για τον εντοπισμό αγνοούμενων μετά την ανατροπή λέμβου.

Ads

Σημειώνεται πως ήδη νεκρή έχει ανασυρθεί μια γυναίκα, ενώ έχουν διασωθεί τρία άτομα. Βάσει των καταθέσεων των διασωθέντων στη λέμβο επέβαιναν ακόμη αλλά δύο άτομα. Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος τρία πλωτά του Λιμενικού και ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι έντασης 5-6 μποφόρ.

Τη Δευτέρα το βράδυ ακόμη ένα σκάφος με πρόσφυγες ανατράπηκε στις δυτικές ακτές της Τουρκίας. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης τουλάχιστον 30 άνθρωποι χάθηκαν στη θάλασσα. Δύο από τους επιβάτες κατάφεραν να φτάσουν ως την ακτή κολυμπώντας και να ειδοποιήσουν την τουρκική ακτοφυλακή. Μετά από έρευνες εντοπίστηκαν οι σοροί τριών ανθρώπων.

Νεκρός στην Ειδομένη

Το πρωί της Πέμπτης ένας 22χρονος Μαροκινός πρόσφυγας σκοτώθηκε στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ, όταν ακούμπησε τα ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης. Μετά το θάνατό του επικράτησε ένταση μεταξύ των εκατοντάδων προσφύγων που έχουνε εγκλωβιστεί στο σημείο και τις δυνάμεις ασφαλείας της ΠΓΔΜ. 

Ads