Εικόνες ντροπής από την Πέλλα, όπου άγνωστοι πέταξαν γουρουνοκεφαλές μέσα στο στρατόπεδο Δούμτσα Μαργαρίτη στη Σκύδρα, για να μην φιλοξενηθούν πρόσφυγες. 

Ads

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, στόχος της κίνησής τους είναι να καταστήσουν τον χώρο «μολυσμένο» για τους μουσουλμάνους πρόσφυγες και εκείνοι να μην εγκατασταθούν εκεί, σε περίπτωση που υπήρχε τέτοιο σχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μια εβδομάδα στα Γιαννιτσά σημειώθηκαν πυρκαγιές σε στρατόπεδα που προορίζονταν για τη στέγαση προσφύγων, ενώ την Πέμπτη κάτοικοι του χωριού Αθύρα όργωσαν με τρακτέρ, φορτωτές και άλλα μηχανήματα έκταση 100 στρεμμάτων, η οποία προοριζόταν να φιλοξενήσει 3.000 πρόσφυγες.

Ανάλογη κίνηση με γουρουνοκεφαλές είχε σημειωθεί και πριν από το άνοιγμα του κέντρου μετεγκατάστασης στο Σχιστό.

Ads

Ο βουλευτής Πέλλας, Γιάννης Σηφάκης, μιλώντας σήμερα στο CNN Greece, καταδίκασε απερίφραστα τις ενέργειες αυτές ενώ ξεκαθάρισε πως το στρατόπεδο Δούμτσα Μαργαρίτη δεν προορίζεται να φιλοξενήσει πρόσφυγες.

Εκτίμησε δε, ότι αυτές οι αποτρόπαιες ενέργειες είναι «προφανώς συντονισμένες» από ένα «ενιαίο κέντρο ανθρώπων και οργανώσεων που αντιτίθενται στη φιλοξενία προσφύγων, που έχουν μια στάση απάνθρωπη και αντιανθρωπιστική» και πρόσθεσε πως δεν εκφράζουν το σύνολο της κοινωνίας που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.