«Έχουν πυκνώσει και έγιναν πιο φανερές οι αντι-ΚΚΕ παρεμβάσεις διαφόρων οπορτουνιστικών ομάδων, που επικεντρώνονται στην ηγεσία και στη γραμμή του» κόμματος, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε εσωκομματικό απόρρητο σημείωμα της ηγεσίας του ΚΚΕ,  όπου γίνεται λόγος για ύπαρξη ομάδας που δρα στοχευμένα εντός και εκτός του κόμματος.

Ads

Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, στο εσωκομματικό ενημερωτικό σημείωμα του Περισσού, γίνεται λόγος για «αντι-ΚΚΕ παρεμβάσεις» «κυρίως με αρθρογραφία σε σάιτ αλλά και με άλλες κινήσεις, όπως εκδηλώσεις με ομιλητές διάφορους κατά καιρούς διαγραμμένους από το κόμμα, υπερασπιζόμενοι δήθεν την ιστορία του».

Στο στόχαστρο της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ βρίσκεται η «δημιουργία πολιτικής κίνησης με το όνομα Κίνηση Κομμουνιστών-Εργατικός Αγώνας, που ξεκίνησε ως ιστοσελίδα μετά την εκλογική συντριβή του 2012, από διαγραμμένους και αποχωρήσαντες από το ΚΚΕ. Η ηγεσία του ΚΚΕ, τους κατηγορεί ότι στοχεύουν «στον κλονισμό της εμπιστοσύνης των μελών και οπαδών στο κόμμα, στο καθοδηγητικό του όργανο και πάνω απ’ όλα στις συλλογικά επεξεργασμένες αποφάσεις του, στο πρόγραμμά του».

Πάντως, στο απόρρητο ενημερωτικό σημείωμα, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα, γίνεται αναφορά και σε εντός κόμματος «ομάδα που δουλεύει σχεδιασμένα». Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι «πρόκειται για οπορτουνιστική ομάδα που […] δουλεύει σχεδιασμένα μέσα και έξω από το κόμμα». Η ίδια ομάδα, σύμφωνα με το απόρρητο σημείωμα, «βρίσκεται σε επαφή και παράλληλη πορεία με άλλες οπορτουνιστικές ομάδες που δουλεύουν επίσης σχεδιασμένα ενάντια στο κόμμα, όπως η Νέα Σπορά, και αξιοποιούνται από τον ταξικό αντίπαλο».

Ads

Η πολιτική κίνηση του Εργατικού Αγώνα, σύμφωνα με τον Περισσό, «έχει ως κύριο στόχο το χτύπημα της επαναστατικής γραμμής του κόμματος που διαμορφώθηκε μέσα από σκληρή και επίπονη συλλογική προσπάθεια, μελέτη και συζήτηση σε όλη την κλίμακα το κόμματος».

«Σοσιαλδημοκρατικός ΣΥΡΙΖΑ που περικλείει οπορτουνιστές»

Σε ό, τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, στο σημείωμα του Περισσού αναφέρεται ότι  «μολονότι βγήκε πρώτη δύναμη, έχασε δυνάμεις» και ότι «συνεχίζει να αποκαλύπτεται η σχέση του με καπιταλιστές και ιμπεριαλιστικά κέντρα», ενώ υποστηρίζεται πως «είναι εμφανής πλέον ο χαρακτήρας του ως σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, το οποίο όμως περικλείει και οπουρτουνιστές»