Την κακή ψυχολογική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει περιέγραψε η 22χρονη μαθήτρια που μαχαίρωσε τις τρεις συμμαθήτριές της λίγο αφότου αφέθηκε ελεύθερη. 

Ads

Η νεαρή κοπέλα, την οποία θα αναλάβει ψυχολόγος – ψυχίατρος, ο οποίος θα διαγνώσει την ψυχική κατάσταση της, θα δικασθεί στις 6 Ιουνίου. 

Στην κάμερα δήλωσε απλά: «περνούσα ένα Γολγοθά…». «Με έλεγαν καλόγρια και με κορόιδευαν για την εμφάνισή μου, τα παλιά μου ρούχα, για όλα» εξηγεί η 22χρονη. 

Στο ημερολόγιό της αναφερόταν σε βασανιστήρια που περνούσε από την ομάδα συμμαθητριών της. «Δεν θέλω να τους σκοτώσω, δεν θέλω να τους τραυματίσω, θέλω μόνο να τους κάνω να σταματήσουν» έγραφε ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: «Μπορώ ως αδύναμος άνθρωπος να σταθώ στα πόδια μου και να τις αντιμετωπίζω». 

Ο πατέρας και η μητέρα της ανέφεραν επίσης ότι οι συμμαθήτριές της την πείραζαν πολύ άσχημα και της μιλούσαν εξευτελιστικά. 

Ads

Η συνήγορός της Γιάννα Παναγοπούλου υποστήριξε ότι οι συμμαθήτριές κορόιδευαν την 22χρονη για την εξωτερική της εμφάνιση, την περιέπαιζαν επειδή φορούσε γυαλιά, την σχολίαζαν ότι δεν είναι τόσο όμορφη και δεν είχε τόσο καλή εξωτερική εμφάνιση όσο τα θύματά της. Σημείωσε δε ότι η 22χρονη ήταν πολύ καλή μαθήτρια, καλύτερη από τα υπόλοιπα κορίτσια. 

«Την επηρέασε η υπόθεση του Βαγγέλη»

Αυτό που την ώθησε να επιτεθεί, υπογράμμισε η συνήγορος, ήταν ότι τις τελευταίες ημέρες στο σχολείο γίνονταν συζητήσεις για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού λόγω της επικαιρότητας αλλά και της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

«Η ίδια έχοντας πέσει θύμα του σχολικού εκφοβισμού και ασπαζόμενη το γεγονός ότι κανείς δεν αντιλαμβάνεται κανείς δεν αφουγκράζεται τη δεινή της ψυχολογική θέση στην οποία έχει περιέλθει προσπάθησε να εξηγήσει στις καθηγήτριές της την κατάσταση την οποία περνούσε. Όμως ένιωθε ότι κανείς δεν την αντιλαμβανόταν και δεν αφουγκραζόταν τη δεινή της ψυχολογική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει» τόνισε η Γιάννα Παναγοπούλου.  

Πρόσθεσε ότι «αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί στην αρχή της σχολικής χρονιάς και είχε πάει στο σχολείο κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος όπου είχε μιλήσει με την 22χρονη και η ίδια είχε πει αυτά που περνούσε». «Δεν ήταν κάτι το εφήμερο και το προσωρινό» τόνισε υπογραμμίζοντας ότι «δεν ήταν μία κατάσταση των τελευταίων ημερών ήταν μία χρόνια κατάσταση».

Η συνήγορος ανέφερε επίσης ότι η 22χρονη επανειλημμένως είχε εκφράσει και γνωστοποιήσει την κατάσταση την οποία περνούσε στον διευθυντή της σχολής της και στους καθηγητές, όμως κανείς δεν ασχολιόταν με την ίδια, αλλά μόνο με τα θύματα, τις συμμαθήτριές της που την ενοχλούσαν.