Την ίδια στιγμή που τροίκα και κυβέρνηση εξετάζουν αλλαγές στο μέτρο της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, περισσότεροι από 40.000 φορολογούμενοι και επιχειρήσεις έχουν υποβάλει αίτηση για να ρυθμίσουν οφειλές σε 100 δόσεις, ύψους σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, με 22.530 να έχουν εγκριθεί.

Ads

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία του Taxisnet κατά μέσο όρο υποβάλλονται 10.000 αιτήσεις την ημέρα, ενώ πολλοί είναι οι φορολογούμενοι που μπαίνουν στο σύστημα για να δουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, και να ενημερωθούν για τον αριθμό των δόσεων και το ύψος της μηνιαίας δόσης της ρύθμισης.

Από τους 40.000 οφειλέτες , οι περίπου 12.000 βρίσκονταν ήδη σε ρύθμιση των 24 ή των 48 δόσεων και μεταπήδησαν στη νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Από την ημέρα που θα υποβληθεί η αίτηση, η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες, προκειμένου να επικυρωθεί η ένταξη στη ρύθμιση. Στις 100 δόσεις μπορούν να υπαχθούν βεβαιωμένες οφειλές έως 1.000.000 ευρώ που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι και την 1η Οκτωβρίου 2014. Επίσης μπορούν ύστερα από επιλογή του οφειλέτη να υπαχθούν οφειλές βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής τελούν σε διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου αναστολή. Μπορούν επίσης να υπαχθούν στη ρύθμιση και βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών, των οποίων οι όροι τηρούνται.

Ads

Ο οφειλέτης εισέρχεται στο σύστημα του Taxisnet κι επιλέγει «Εφαρμογές Taxis». Από εκεί ακολουθώντας τις οδηγίες μπορεί μόνος του να υποβάλλει την αίτηση ένταξης στη ρύθμιση.