Μια άνετη επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας αποδείχθηκε η αποστολή του Παναθηναϊκού απέναντι στον Λεβαδειακό. Οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν 3-0 με γκολ των Λεντέσμα στο 8ο (πέναλτι), Γουακάσο στο 37ο και Λέτο στο 74ο λεπτό κάνοντας νικηφόρα πρεμιέρα στο πρωτάθλημα, που ξεκίνησε από την 3η αγωνιστική, αντίθετα με τους γηπεδούχους οι οποίοι εμφάνισαν μια ομάδα με πολλά αγωνιστικά προβλήματα.

Ads

Οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι ξεκίνησαν πολύ επιθετικά από το πρώτο σφύριγμα του Τάσου Σιδηρόπουλου και μόλις στο 2ο λεπτό τους ακυρώθηκε γκολ που σημείωσε ο Μπεργκ, καθώς ο Σουηδός ήταν εκτεθειμένος στην πάσα του Λουντ από αριστερά. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μαχαίρας έκανε τάκλιν σαν… αρχάριος μέσα στην περιοχή, πάνω στον Σουηδό και ο Λεντέσμα άνοιξε το σκορ στο 8΄ από τα 11 μέτρα.

Ο Λεβαδειακός πιεζόταν πολύ και δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, με αποτέλεσμα να δέχεται συχνά στην περιοχή του τις… επισκέψεις των γρήγορων παικτών του Παναθηναϊκού. Στο 13΄ ο Μπεργκ έχασε σημαντική ευκαιρία αστοχώντας μόνος σε κεφαλιά, στη σέντρα του Μέστο, στο 22΄ η «βολίδα» του Γουακάσο έφυγε μόλις άουτ, στο 26΄ νέο σουτ του Γκανέζου μέσου απέκρουσε ο Ναμάσκο, αλλά στο στο 37΄ ο Μολδαβός τερματοφύλακας δεν κατόρθωσε να αντιδράσει, καθώς στο γύρισμα του Ζέκα και την κεφαλιά – πάσα του Μπεργκ ο Γουακάσο από κοντά «άνοιξε λογαριασμό» στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το αγωνιστικό μοτίβο συνεχίστηκε ίδιο και απαράλλαχτο στην επανάληψη: ο Παναθηναϊκός μονίμως στην επίθεση και οι γηπεδούχοι στην άμυνα, χωρίς διάθεση να πιέσουν ή να ρισκάρουν για το γκολ που θα τους ξανάβαζε στο παιχνίδι και κατ΄ επέκταση χωρίς να απειλούν. Στο 52΄ ο Ναμάσκο είπε «όχι» στον Ιμπάρμπο, στο 61΄ σταμάτησε και τον Μπεργκ, αλλά στο 74΄ ο Μέστο έδωσε «έτοιμο γκολ» στον Λέτο, που από κοντά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ads

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαχαίρας

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Τριποτσέρης, Μαχαίρας (46΄ Καραχάλιος), Ζεζίνιο, Μάντζιος, Μπελγκαζουανί (65΄ Βασιλείου), Γιακουμάκης (82΄ Παππάς), Καλτσάς, Ουόν, Μιλιάζες, Μουλόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής, Ιμπάρμπο (86΄ Εμποκού), Ζέκα, Λουντ (66΄ Λέτο), Γουακάσο, Χουλτ, Λεντέσμα (77΄ Βιγιαφάνιες), Μέστο, Ιβάνοφ, Μπεργκ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ