Στις προανακριτικές καταθέσεις τους, σχετικά με το αιματηρό περιστατικό στο πέραμα, όπου ένας 20χρονος ρομά έχασε τη ζωή του από αστυνομικά πυρά, οι αστυνομικοί, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, υποστήριξαν πως βρέθηκαν σε κίνδυνο.

Ads

«Μας επιτέθηκε με το αυτοκίνητο. Γκρέμισε διαδοχικά όλες τις μοτοσυκλέτες μας. Ενεργήσαμε με πυροβολισμούς όταν είχε παρασύρει μια μοτοσυκλέτα με τον συνάδελφό μας πάνω σε αυτή», αναφέρει ένας από τους αστυνομικού, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

«Επιδιώκαμε την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου των δραστών. Μετά το περιστατικό όταν διαπιστώσαμε ότι όλοι οι συνάδελφοι ήταν καλά, ειδοποιήσαμε το κέντρο και στη συνέχεια δώσαμε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες με τουρνικέ και αιμοστατικούς επιδέσμους. Όλα έγιναν για την αποτροπή άμεσου κινδύνου της ζωής μου και των συναδέλφων μου».

Να σημειωθεί ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι υπόλοιποι έξι αστυνομικοί.

Ads

Σημειώνεται ωστόσο πως από βίντεο που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από το σημείο, ακούγονται αστυνομικοί να διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχουν τραυματίες και πως όλοι είναι καλά.