Πέντε άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην Δραπετσώνα μετά την πορεία για την συμπλήρωση 4 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ads

Τραυματίες είναι δύο πολίτες και τα τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του ΑΝΤ1, ένας δημοσιογράφος και 2 τεχνικοί. Ο ένας πολίτης δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι ενώ ο άλλος ξυλοκοπήθηκε από νεαρούς, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. 

Ο δημοσιογράφος και οι τεχνικοί ξυλοκοπήθηκαν επίσης από ομάδα περίπου 15 ατόμων και μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομεία.

Από την αστυνομία έγινε χρήση χημικών ενώ έχουν γίνει και τρεις προσαγωγές. Αυτή την στιγμή, επικρατεί ηρεμία στην περιοχή ενώ συνεχίζεται κανονικά η συναυλία στην μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Ads

image

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Με επεισοδιακό τρόπο ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 22:00 η αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Άτομα από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, έριξαν αντικείμενα εναντίον αστυνομικών που είχαν δημιουργήσει φραγμό στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Βενιζέλου. Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί απάντησαν με ρήψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ διαδηλωτές προκάλεσαν ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Δύο άτομα προσήχθησαν από την Αστυνομία και εξετάζεται η συμμετοχή τους στα επεισόδια. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι.