Σε πέντε συλλήψεις και 25 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, μετά από την πορεία συλλογικοτήτων και οργανώσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ads

Άγνωστοι πυρπόλησαν τρία οχήματα στις οδούς Μπουμπουλίνας, Στουρνάρη και Τοσίτσα.
Μέχρι αργά το βράδυ, ομάδες ατόμων πετούσαν, κατά διαστήματα, βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα σε δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να τους απωθήσουν, κάνοντας χρήση χημικών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20.00, αφού έφτασε η πορεία στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα, όπου το 2008 δολοφονήθηκε ο Αλ. Γρηγορόπουλος.

Για λόγους ασφαλείας και μετά τον τραυματισμό της δικηγόρου στα επεισόδια μετά το πέρας των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, οι διμοιρίες απομάκρυναν τους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ στην οδό Πατησίων.

Ads

Το μεσημέρι επεισόδια σημειώθηκαν και κατά τη διάρκεια της πορείας των μαθητών. Όταν η κεφαλή της πορείας έφτασε στο Σύνταγμα, οι νεαροί πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην οδό Β. Γεωργίου, και στη συνέχεια επέστρεψαν στην οδό Σταδίου. Στο πέρασμά τους από τη Σταδίου, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και έκαψαν κάδους σκουπιδιών.