Πέντε νεκροί μέσα σε μια νύχτα είναι ο τραγικός απολογισμός από τρία τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη, με το πλέον πολύνεκρο να έχει λάβει χώρα στο Λασίθι, με τρεις νεκρούς.

Ads

Σύμφωνα με το cretalive.gr, το τελευταίο πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε στο δρόμο έξω από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ψαρής Φοράδας. Τέσσερις Βούλγαροι, μεταξύ 19 και 35 ετών, επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο Audi, χρώματος ασημί, και σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος εξαιτίας υπερβολικής ταχύτητας. Το μοιραίο αυτοκίνητο κυριολεκτικά σφηνώθηκε σε τοίχο του Συνεταιρισμού και μεταμορφώθηκε σε άμορφη μάζα. Από τη σφοδρότατη αυτή πρόσκρουση στον τοίχο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σκοτώθηκαν επιτόπου ο οδηγός του οχήματος και ο ένας συνεπιβάτης πίσω από τον οδηγό. Περαστικοί, βλέποντας το τρακαρισμένο αυτοκίνητο, ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομία, και αυτή με τη σειρά της κάλεσε την ΕΜΑΚ, που ήταν τη στιγμή εκείνη στους Ζωφόρους Πεδιάδος για τον εντοπισμό ενός ακόμη νεκρού, αυτή τη φορά ενός 69χρονου συνταξιούχου πυροσβέστη, του άτυχου Γιώργου Τσικαλάκη, που εδώ και πολλά χρόνια είχε πάρει σύνταξη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ηρακλείου και ασχολείτο με τη γη.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” χθες το βράδυ, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Ψαρής Φοράδας Νίκος Μαρουλάκης δεν έκρυψε τη λύπη του για το τραγικό συμβάν, καθώς και οι τέσσερις επιβαίνοντες στο όχημα ήταν γνωστοί στην τοπική κοινωνία, έχοντας ήδη εργαστεί επί σειρά ετών στα θερμοκήπια της περιοχής. Μάλιστα, ο οδηγός έχει και τα παιδιά του στο σχολείο της Ψαρής Φοράδας, ενώ και οι τέσσερις δεν είχαν ποτέ απασχολήσει την τοπική κοινωνία με κάποια συμπεριφορά που θα δημιουργούσε προβλήματα.

Οι πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν χθες στην τοπική κοινωνία αναφέρουν πως προφανώς υπήρχε, τουλάχιστον από τον οδηγό, υπερβολική χρήση αλκοόλ, κάτι βέβαια που τελεί προς διερεύνηση.

Ads

«Το περιστατικό έγινε στον κεντρικό δρόμο έξω από το Συνεταιρισμό. Τέσσερις αλλοδαποί, Βούλγαροι, επέβαιναν στο αυτοκίνητο. Είναι εργάτες που δούλευαν εδώ. Γνωστοί σε μας, δηλαδή. Από τη σύγκρουση σκοτώθηκαν αρχικά οι δύο επιτόπου. Τους άλλους δύο τους πήρε το ασθενοφόρο, αλλά απ’ ό,τι έμαθα και ο τρίτος υπέκυψε», είπε χθες το βράδυ στην εφημερίδα “Nέα Kρήτη ” ο Νίκος Μαρουλάκης.

«Ήταν πολλά χρόνια στο χωριό μας. Του οδηγού τα παιδιά πάνε εδώ στο σχολείο. Ήσυχοι άνθρωποι. Δε δημιούργησαν ποτέ προβλήματα. Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει συμβεί. Εγώ τους άλλους δεν τους ήξερα καλά, αλλά για τον οδηγό σας λέω κατηγορηματικά ότι ήταν ένας σοβαρός οικογενειάρχης, που ποτέ δεν έτρεχε. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε»…

΄Ενας νεκρός και στα Χανιά

Λίγες ώρες νωρίτερα ένας 79χρονος υπέκυψε στα τραύματά του έπειτα από τροχαίο στα Χανιά. Συγκεκριμένα η σύγκρουση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη συμβολή των οδών Τσόντου Βάρδα και Ηρώων Πολυτεχνείου στα Χανιά είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό συνταξιούχου αστυνομικού.

Τραγικός θάνατος για 69χρονο στους Ζωφόρους

Είχε πάει για δουλειά στο χωράφι του από νωρίς και δεν είχε γυρίσει ο συνταξιούχος πυροσβέστης από τους Ζωφόρους Πεδιάδος, που είχε φύγει για δουλειά με το τρακτέρ από νωρίς το απόγευμα. Οι δικοί του ανησύχησαν καθώς, ενώ νύχτωνε, δεν μπορούσαν να τον βρουν ούτε στο τηλέφωνο. Ειδοποίησαν την Αστυνομία. Υπέδειξαν την περιοχή όπου θα μπορούσε να είχε πάει για να δουλέψει. Επειδή είχαν περάσει αρκετές ώρες και ο 69χρονος δεν είχε δώσει σημεία ζωής στους δικούς του ανθρώπους, εκείνοι “κακόβαλαν” και, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, όχι άδικα.

Δυστυχώς, ο άτυχος 69χρονος όταν βρέθηκε ήταν ήδη νεκρός, έχοντας καταπλακωθεί από το τρακτέρ.

Η ΕΜΑΚ απλά έσπευσε για να απεγκλωβίσει το άψυχο σώμα του.