Πέντε πρόσωπα πίσω από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αναζητεί η ανακρίτρια, η οποία έχει ενδείξεις, που απορρέουν από την δικογραφία, για συμμετοχή συνεργών στο έγκλημα του Γιώργου Ρουπακιά. Σημαντική είναι η κατάθεση πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής που φέρεται να έδωσε συγκεκριμένα ονόματα προσώπων που βρίσκονταν στον τόπο του εγκλήματος μαζί με τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα καθώς και ονόματα προσώπων με σημαίνοντα ρόλο στην Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας.

Ads

 
Οι πληροφορίες που έδωσαν πρόσωπα που αποφάσισαν να σπάσουν την «ομερτά» φέρεται να επιβεβαιώνονται και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του φυσικού αυτουργού της δολοφονίας.
 
Σύμφωνα με έγγραφο με την ένδειξη «επείγον» που παρέλαβε η 6η τακτική ανακρίτρια Πειραιά από την ΕΛ.ΑΣ., «στις 3.15 το μεσημέρι της 19ης Σεπτεμβρίου 2013 τηλεφώνησε στο υπασπιστήριο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής από τηλέφωνο με απόκρυψη αριθμού άγνωστος άνδρας, ο οποίος δήλωσε ότι είναι παλαιός χρυσαυγίτης και ανέφερε ότι στο περιστατικό του Κερατσινίου μαζί με τον Ρουπακιά ήταν πέντε συγκεκριμένα πρόσωπα. Ειδικότερα αναφέρθηκε σε άτομα με τα αρχικά Α.Τσ., Θ.Κ., Φ.Σβ., Γ.Δ. και τον πρόεδρο Γ.Π. Για τον Γ.Δ. μάλιστα ανέφερε ότι ‘έκανε κουμάντο’».
 
Όπως γράφουν Τα Νέα, «δύο από όσους φέρονται, κατά τον ανώνυμο πληροφοριοδότη, ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Φύσσα συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των κατηγορουμένων για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που συνέταξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο οποίος διενήργησε την έρευνα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη και τον Γεώργιο Δήμου, που καταζητείται με βάση το ένταλμα των ανακριτών που ερευνούν για την εγκληματική οργάνωση. Ο Δήμου αναφέρεται ως απόστρατος των Ενόπλων Δυνάμεων».
 
Μία ημέρα μετά την αποστολή του κρίσιμου αυτού εγγράφου η ανακρίτρια προχώρησε στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου των συγκεκριμένων προσώπων, ώστε να διαπιστώσει αν και πότε συνομίλησαν ή αντάλλαξαν γραπτά μηνύματα με τον δράστη της ανθρωποκτονίας που ερευνά. Μάλιστα έχει ζητήσει να ελεγχθούν τα κινητά των πέντε από τις 18 Ιουλίου 2013 και έπειτα.
 
Η καταγγελία της ανώνυμης πηγής φαίνεται να επιβεβαιώνεται καθώς «τρία από τα πρόσωπα που κατονόμασε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τις διωκτικές Αρχές το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, τα είχε αναφέρει στην απολογία του και ο Ρουπακιάς, καθώς είχε επικοινωνήσει μαζί τους πριν από το έγκλημα, όπως προέκυψε και από την άρση του δικού του τηλεφωνικού απορρήτου».
 
 
 
Από τις απαντήσεις των τηλεφώνων των ελεγχόμενων προσώπων, σε συνδυασμό με το υπόλοιπο αποδεικτικό υλικό, η ανακρίτρια θα αποφασίσει αν οι ενδείξεις αυτές είναι αρκετές για να καλέσει σε απολογία, με την ιδιότητα πλέον των κατηγορουμένων, τα πρόσωπα εκείνα που κατονόμασε ο άγνωστος πληροφοριοδότης και είχαν επικοινωνία με τον φυσικό αυτουργό πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
 
Αναδιώτης: Μας τηλεφώνησαν να πάμε στην Αμφιάλη
 
Δυο από τους νεότερους κατηγορούμενους, από τους οποίος μάλιστα ο ένας δηλώνει ότι γνωρίζει τον άλλο, μίλησαν στη διαδικασία της προανάκρισης από την Αντιτρομοκρατική. Πρόκειται για τους Αναστάσιο – Μάριο Αναδιώτη, 23 ετών και τον 22χρονο Σταύρο Σαντοριναίο.
 
Ο πρώτος αφού προβάλει συγκεκριμένο άλλοθι για την ώρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και επικαλείται τις μαρτυρίες συγκεκριμένων προσώπων για να το αποδείξει, παραδέχεται ότι είχε λάβει τηλεφώνημα στη μοιραία νύχτα προκειμένου να μεταβεί στην Αμφιάλη στην περίπτωση, όπως καταθέτει «που υπήρχε ένα πρόβλημα». Αρνείται πάντως ότι ο ίδιος ήταν δράστης ή συνεργός καθ’ οποιονδήποτε τρόπο σε εγκληματική πράξη.
 
«Την ημέρα εκείνη πριν γίνει η παραπάνω ανθρωποκτονία (σ.σ. της δολοφονίας) μου είχε τηλεφωνήσει άντρας, ονόματι Γιάννης, ηλικίας περίπου 40 ετών, ο οποίος γνωρίζω ότι διαμένει στην περιοχή της Αμφίαλης και μου είπε ότι ενδεχομένως να είχε κάποιο πρόβλημα στην Αμφιάλη και μου ζήτησε, αν μπορούσα, να πήγαινα, αλλά εγώ αρνήθηκα και δεν πήγα. Δεν κατάλαβα επίσης τι πρόβλημα ακριβώς είχε και δεν με ενδιέφερε να μάθω, γι’ αυτό και δεν τον ρώτησα» υποστηρίζει ο Αναστάσιος Αναδιώτης
 
Ο Σταύρος Σαντοριναίος αρνείται επίσης το κατηγορητήριο αλλά και ότι υπήρξε μέλος της Χρυσής Αυγής. Παραδέχτηκε ότι είναι παιδικός φίλος με τον Αναδιώτη υποστηρίζοντας ότι είναι ο μόνος από τους συγκατηγορούμενους που γνωρίζει.