Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τον ταξιτζή που αρνήθηκε να παράσχει βοήθεια στη γυναίκα που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της την Πέμπτη στο Ελληνικό, ενώ, τώρα, έρχεται και τοποθέτηση από κυβερνητικό παράγοντα. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής να πραγματοποιήσουν πειθαρχικό έλεγχο κατά του επαγγελματία οδηγού.

Ads

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο υπουργός ζητά άμεσες ενέργειες για τον έλεγχο της τήρησης του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των ΕΔΧ οχημάτων και την επιβολή πειθαρχικών μέτρων στους οδηγούς, ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές αλλά και την εφαρμογή των αυστηρών ποινών που προβλέπει ο νόμος. Την αποπομπή, άλλωστε, του εν λόγω οδηγού ζήτησε και το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών, το οποίο, μέσω ανακοίνωσης, καταδικάζει τη συμπεριφορά του και εισηγείται ανάκληση της ειδικής του άδειας από το υπουργείο.

Θυμίζουμε πως χθες, ο αυτοκινητιστής ο οποίος βρισκόταν την στιγμή των πυροβολισμών στην περιοχή για να παραλάβει άλλο πελάτη, είδε την γυναίκα να μπαίνει αιμόφυρτη στο αυτοκίνητό του και την έβγαλε έξω χωρίς να διαισθανθεί την κρισιμότητα της κατάστασης.