Την επόμενη Κυριακή, Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης παλεύουν για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα. 

Ads

Τα στοιχήματα πάντως δείχνουν ως νικήτρια την Φώφη Γεννηματά. Η νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που ήταν η νικήτρια του α’ γύρου των εκλογών έχει μικρότερες αποδόσεις και άρα το προβάδισμα, σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες. 

image

image

Ads

Ξεκίνησε ο πόλεμος των δυο μονομάχων 

Στο μεταξύ, ο πόλεμος και τα καρφιά μεταξύ των δυο υποψήφιων έχουν ξεκινήσει. Χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης άφησε αιχμές προς την αντίπαλό του, λέγοντας ότι στρατηγικός του αντίπαλος είναι το κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική, ενώ έκανε λόγο για «τζάκια» στην πολιτική και για ανάγκη «αλλαγής γενιάς στο πολιτικό σύστημα». 

Σήμερα, η Φώφη Γεννηματά κλήθηκε να απαντήσει και είπε σχετικά: «Δεν απαντώ στις τοποθετήσεις του κ. Ανδρουλάκη για πολιτικό χρίσμα. Δεν απαντώ σε μικρότητες και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Η προτεραιότητά μου είναι η ολοκλήρωση του εγχειρήματος. Επί της ουσίας δεν με αφορά ο όρος οικογενειοκρατία. 17 χρόνια που είμαι στην πολιτική το έχω ακούσει άπειρες φορές. Ο Γιώργος Γεννηματάς δεν προέρχεται από κανένα τζάκι και δεν έβγαλε ποτέ χρήματα από την πολιτική. Δεν έγινε ποτέ πρωθυπουργός και πέρασαν έξι χρόνια από τον θάνατό του για να αποφασίσω να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά».

Μεταξύ άλλων, η Φώφη Γεννηματά, σημείωσε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ φανερά «έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα από την μαζικότητα της διαδικασίας» και υποστήριξε ότι «δεν είναι τυχαίο πως μία ημέρα μετά το ηχηρό μήνυμα από τις εκλογές της Κεντροαριστεράς, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μία τέτοια παροχή (σ.σ. το κοινωνικό μέρισμα) η οποία σε μεγάλο μέρος της προέρχεται από υποχρεώσεις του Δημοσίου και δικαστικές αποφάσεις».

Επιπλέον, μίλησε για την ανάγκη της ενότητας την επόμενη ημέρα της κεντροαριστεράς, τονίζοντας «όλους μας ενδιαφέρει η Δευτέρα κι όχι η Κυριακή» και υποστηρίζοντας «οι κύριοι Καμίνης και Θεοδωράκης θα έχουν καθοριστικό ρόλο στο αύριο της παράταξης». Τέλος είπε ότι σε περίπτωση εκλογών «είμαστε πανέτοιμοι».