Δέσμευση ότι ο χώρος που προοριζόταν για πάρκο σκύλων στο Πεδίον του Άρεως θα καθαριστεί από τις στοίβες της νεκρής φυτικής ύλης τις επόμενες ημέρες, εξέφρασε η διοίκηση της περιφέρειας Αττικής, απαντώντας στις εικόνες-ντοκουμέντο που δημοσίευσε το tvxs.gr. Το επιτόπιο ρεπορτάζ έγινε με αφορμή την αποδοχή της διενέργειας εργασιών εντός του Πάρκου από το Ίδρυμα Ωνάση.
 
Συγκεκριμένα, σχετικά με τις δύο παρακάτω εικόνες όπου φαίνονται στοίβες ξερών κλαδιών και πεταμένα πλαστικά λάστιχα στο έδαφος, από το γραφείο του Γιώργου Πατούλη μας ενημέρωσαν ότι οι τεχνικές υπηρεσίες στοιβάζουν εκεί σπασμένα κλαδιά και τα απομακρύνουν το ταχύτερο δυνατό, καθώς πρόκειται για περιφραγμένο χώρο.
 
image

Ads

image

Για την συσσώρευση τόσο μεγάλου όγκου ξερών κλαδιών η διοίκηση Πατούλη επικαλείται τον δυνατό αέρα που φυσούσε την περασμένη Τετάρτη, αέρας που όπως λένε αύξησε κατά πολύ τα σπασμένα κλαδιά. Δεσμεύεται ότι οι στοίβες αυτές θα μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος εντός 2-3 ημέρων, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.
 
Για τις υπόλοιπες εικόνες όμως που τραβήχτηκαν από άλλους χώρους του Πάρκου, η διοίκηση Πατούλη δεν έκανε κάποιο σχόλιο. Μία από αυτές βέβαια δείχνει το παρτέρι στη θέση «Οικονομίδη», το σημείο δηλαδή που το Ίδρυμα Ωνάση έχει αναλάβει να δενδροφυτεύσει.
 
image
 
Για την παραδοχή του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας πως στο Πεδίον του Άρεως έχουν αρμοδίως διαπιστωθεί «εκτεταμένες φθορές και κατά τόπους εγκατάλειψη με αποτέλεσμα την αισθητική του υποβάθμιση», η διοίκηση του κου. Πατούλη είπε πως ο πρόεδρος και η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής διαπίστωσαν την αναγκαιότητα των παρεμβάσεων που δήλωνε πρόθυμο να κάνει το Ίδρυμα Ωνάση και γι’ αυτό το λόγο έκαναν δεκτή την πρόταση-δωρεά.