Στην αντικατάσταση της δασκάλας με τη μαντήλα, που είχε τοποθετήσει προσωρινά στο Λύκειο της μειονοτικής περιοχής, Λειβαδιά προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές της Αλβανίας, μετά τις αντιδράσεις της ελληνικής μειονότητας, της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Δήμο Φοινίκης και κυρίως των γονιών των μαθητών.

Ads

Όπως είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Φοινίκης, Λεωνίδας Χρήστου, μετά από συνάντηση του διευθυντή του Λυκείου Λειβαδιάς με υψηλόβαθμους παράγοντες στην Εκπαίδευση της γειτονικής χώρας, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι η δασκάλα με την μαντίλα από αύριο κιόλας δε θα κάνει μάθημα στο συγκεκριμένο σχολείο.

Στο διευθυντή του Λυκείου οι επικεφαλής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της περιοχής ανέφεραν ότι θα επιστρέψει εκτάκτως στα καθήκοντά της η διορισμένη στο σχολείο δασκάλα, η οποία είχε πάρει αναρρωτική άδεια για είκοσι μέρες. Ούτε η διορισμένη δασκάλα στο Λύκειο της Λειβαδιάς προέρχεται από τους κόλπους της ελληνικής μειονότητας, ωστόσο, δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα για ακραίες ισλαμικές θέσεις.

Παράλληλα, στο διευθυντή του Λυκείου της Λειβαδιάς αναφέρθηκε ότι η επιλογή της δασκάλας με τη μαντήλα δεν επρόκειτο για κάποια μορφή πρόσκλησης προς την ελληνική μειονότητα, αλλά ήταν η πρώτη στη σχετική λίστα με τους αναπληρωτές.

Ads

Το ζήτημα για την ελληνική μειονότητα δεν είναι ότι κάνει μάθημα στο σχολείο μουσουλμάνα δασκάλα, αλλά το γεγονός ότι αυτή είναι φανατική ισλαμίστρια, όπως δείχνει η μαντίλα στο κεφάλι της. Άλλωστε, στα τρία σχολεία του Δήμου Φοινίκης, δύο στους τρεις δασκάλους είναι μουσουλμάνοι.