Για το «βασανιστικό» τρίτο κύμα της πανδημίας, τα εμβόλια και τις μεταλλάξεις μίλησε ο ερευνητής Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος επισήμανε ότι «αν κρατήσει ο ρυθμός έτσι το καλοκαίρι, θα πάμε φθινόπωρο για να δούμε καλύτερη εικόνα».

Ads

«Ένα μέρος της κοινωνίας δεν έχει πειστεί για εμβολιασμούς, κι αυτό οδηγεί σε συνεχή επέκταση της επιδημίας. Έχουμε συνέχεια νέα κρούσματα. Για αυτό διαρκεί πολύ το βασανιστικό 3ο κύμα. Κάθε μήνα έχουμε 1.000 νεκρούς περίπου στην Ελλάδα», σημείωσε μιλώντας στο Open αναφερόμενος στη διάρκεια του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού που πλήττει την Ελλάδα. 

Αναφορικά με το πότε θα επιτευχθεί η λεγόμενη ανοσία απάντησε: «Ούτε την άλλη εβδομάδα. Πρέπει να γίνουν τα εμβόλια και να περάσει καιρός για να αναπτυχθεί ανοσία, σε πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Η Ελλάδα δυστυχώς δεν είναι σε αυτό το επίπεδο. Αν κρατήσει ο ρυθμός έτσι το καλοκαίρι, θα πάμε φθινόπωρο για να δούμε καλύτερη εικόνα. Έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα σε σχέση με πέρυσι ανά εβδομάδα και μέρα. Αν τα αφήσουμε ανεξέλεγκτα, ο χειμώνας θα είναι εφιαλτικός. Θέλει μεγάλη προσοχή το καλοκαίρι».

Ο κ. Παυλάκης αναφέρθηκε και στις συνέπειες του κορονοϊού σε όσους έχουν νοσήσει: «Οι ασθενείς που ανακάμπτουν θα μείνουν με προβλήματα που διαρκούν, χαλασμένους πνεύμονες, καρδιακά κλπ. Αδύνατον να ανακάμψουν οι πνεύμονες μετά από τέτοια καταστροφή».

Ads

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των παιδιών επεσήμανε: «Αν δεν εμβολιαστούν τα παιδιά δεν θα τελειώσουμε εύκολα με επιδημία. Τα νέα στελέχη άρχισαν να μολύνουν και παιδιά. Όσοι δεν εμβολιάζονται βοηθούν στο να πολλαπλασιαστούν οι μεταλλάξεις.