Παύεται από τα καθήκοντά του ως πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ο Ιωάννης Γκόλιας, ύστερα από σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ακυρώνεται η εκλογή του.

Ads

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την προσφυγή της τότε συνυποψήφιας για τη θέση του Πρύτανη, Τόνιας Μοροπούλου, η οποία ζητούσε την ακύρωση της εκλογής του Ιωάννη Γκόλια για τυπικούς λόγους καθώς στη σχετική συνεδρίαση του Συμβουλίου του Ιδρύματος δεν είχε κληθεί να παραστεί ο τότε αντιπρύτανης του ΕΜΠ, όπως ορίζεται από τον κανονισμό, έπειτα από δήλωση κωλύματος του τότε πρύτανη.

Πρακτικά, η απόφαση του ΣτΕ ακυρώνει τις αποφάσεις του Συμβουλίου του Ιδρύματος για εκλογή πρύτανη και την αντίστοιχη απόφαση του υπουργείου Παιδείας και, κατά συνέπεια, θα πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία εκλογής νέου πρύτανη στο ΕΜΠ, με νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου του. Μέχρι τότε, χρέη πρύτανη θα ασκεί ο αναπληρωτής πρύτανης, Δ. Παπαντώνης.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Γκόλιας, απευθυνόμενος στα «μέλη της Πολυτεχνειακής Κοινότητας», αναφέρει πως «κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ακαδημαϊκής χρονιάς είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ κατ’ επανάληψη μαζί σας και να επιβεβαιώσω για μια ακόμη φορά το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού που στελεχώνει σήμερα το ΕΜΠ σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις βαθμίδες.

Ads

Με τη συμπαράσταση και βοήθεια όλων σας προσπαθήσαμε, και πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό καταφέραμε, μαζί με τους συνεργάτες μου, να αποκαταστήσουμε την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος μετά τις αλλεπάλληλες διοικητικές περιπέτειες στις οποίες το έβαλαν άστοχες επιλογές της Πολιτείας, και ταυτόχρονα να αναβαθμίσουμε το κύρος του υπερασπιζόμενοι αταλάντευτα τον δημόσιο χαρακτήρα του και την κοινωνική του προσφορά».