Αν στις εκλογές κερδίσει υποψήφιος δήμαρχος που αντιτίθεται στις μεταλλευτικές δραστηριότητες στις Σκουριές Χαλκιδικής τότε «ίσως έχουμε ανθρώπινα θύματα», δήλωσε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρ. Πάχτας αναλύοντας στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου τα πιθανά σενάρια για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

 
Όπως αναφέρει το Alterthess, ο Χρ. Πάχτας απαντώντας σε ερωτήσεις 25 γεωτρυπανιστών που παρευρέθησαν στο δημοτικό συμβούλιο διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν έχουν δουλειά, ανέφερε:
 
Σύμφωνα με το «κακό σενάριο», όπως το περιέγραψε αν κυριαρχήσει στις εκλογές η άποψη «όχι στην συνέχιση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων» την επόμενη μέρα «θα υπάρχουν 3.000 άτομα στις Σκουριές, θα έρθουν όλοι οι αναρχικοί, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ απ`όλη την Ελλάδα με τους βουλευτές τους, ίσως και κάποιοι άλλοι. Όπως θα γνωρίζετε μας έχουν επισκεφθεί βουλευτές από τον Καναδά και την Γερμανία που θέλουν να λέγονται οικολόγοι -πράσινοι γιατί αυτοί έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία απ`ότι έχουμε εμείς στην περιοχή μας, έτσι νομίζουν….το θέμα έχει διεθνοποιηθεί ήδη αυτή την στιγμή και θα διεθνοποιηθεί ακόμη περισσότερο».
 

 
«Θα γίνει καμία επένδυση στις Σκουριές με 3.000 άτομα και με 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ευρωβουλευτές;» διερωτάται για να απαντήσει: «Σαφώς και όχι». «Και η επόμενη κίνηση ξέρετε ποια είναι;» συνεχίζει την διερώτηση ο κ. Πάχτας για να απαντήσει πάλι ο ίδιος: «Ίσως οι εργαζόμενοι κάψουν κάποιο χωριό και θα έχουμε ανθρώπινα θύματα…».