Τα αποτελέσματα των συμπληρωματικών εξετάσεων περιμένουν οι γιατροί του 6χρονου Φώτη, που χτυπήθηκε από καρτ στο κέντρο της Πάτρας την Κυριακή, με βάση τα οποία θα κρίνουν αν μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία αποσωλήνωσής του.
 
Σήμερα τα μηνύματα από το νευρολογικό έλεγχο ήταν θετικά και οι γιατροί παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι. «Αύριο θα γίνει μαγνητική και θα εκτιμήσουμε την πορεία της αποσωλήνωσης εκ νέου. Τα ευρήματα του νευρολογικού προφίλ του παιδιού κατά τον έλεγχο είναι όλα θετικά» ανέφερε ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου του Ρίου, κ. Δημήτρης Μπάκος στο thebest.gr. Μιλώντας λίγο αργότερα στο Mega, o κ. Μπάκος τόνισε πως πρέπει να είμαστε όλοι αισιόδοξοι για τον μικρό, «το μεσημέρι ο μικρός Φώτης υποβλήθηκε σε έναν έλεγχο νευρολογικού και τα αποτελέσματα είναι θετικά. Το πότε ακριβώς θα αποσωληνωθεί ο μικρός θα γίνει γνωστό αύριο γύρω στις 10:00 όταν θα γίνει η μαγνητική εξέταση», εξήγησε.

Ads

«Σήμερα τα αποτελέσματα είναι πιο ενθαρρυντικά. Έχουν περάσει 48 ώρες και το παιδί είναι σταθεροποιημένο», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, από τις έρευνες προκύπτει ότι δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για το pick, ούτε καν οι δεσμεύσεις των διοργανωτών που υπόσχονταν σε αντίθεση με τα όσα έγιναν, ότι η απόσταση ασφαλείας των θεατών από τις πλαστικές μπαριέρες θα ήταν τουλάχιστον ένα μέτρο. Για να μην χάνεται ο χρόνος οι μπαριέρες δεν είχαν ούτε άμμο ούτε νερό. Κάτι που όπως φαίνεται έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στο σοβαρότατο ατύχημα.